På veckans matsedel i Lördags så stod det potatisgratäng med tillbehör. Ja eventuellt kött då. Ok sa jag, kan tänka mig att äta fläskfilé men då ska den vara Svensk. Så fick det bli.
Vi kan ha rödvinssås till och göra egen. Ok med morot i undrade jag. Nej sa maken inte i det här receptet. Ok då blir det såsduell. Vem gör den godaste rödvinssåsen? Roligt faktiskt. Att tävla lite sinns emellan.
I min sås var det som sagt morot bland annat. Hans var jättegod men lite för stark och koncentrerad enligt mig. vem som vann spelar ingen roll tycker jag. Potatisgratängen är en av mina favoriter. Här kommer receptet. Har fått det av min Mamma.
God Potatisgratäng
ca.8-10 potatisar skivad
3 cm purjolök strimlad
2-3 dl vispgrädde
salt och svartpeppar
2 msk smör
½ dl riven lagrad ost
Varva alltsammans i en smord ugnssäker form.
Grädda i 220 grader i ca 25-35 minuter tills potatisen är mjuk och gratängen har fin färg.
Kram Pia
Mmm låter gott med allt! Ja, svenskt skall det va! 👍🏼
SvaraRaderaKram Gunilla
Kul med såsduell! Köper sällan kött men alltid svenskt.
SvaraRaderaKör liknande recept men pytsar i vitlök också. Mmm, längesen nu,
blir alltså gratäng till helgen tror jag.
Tack för fin respons gällande mina böcker. Blir så glad!
Kramar från Eva-Mari