måndag 26 oktober 2020

Om rödvinssås och min godaste potatisgratäng.

 På veckans matsedel i Lördags så stod det potatisgratäng med tillbehör. Ja eventuellt kött då. Ok sa jag, kan tänka mig att äta fläskfilé men då ska den vara Svensk. Så fick det bli. 

Vi kan ha rödvinssås till och göra egen. Ok med morot i undrade jag. Nej sa maken inte i det här receptet. Ok då blir det såsduell. Vem gör den godaste rödvinssåsen? Roligt faktiskt. Att tävla lite sinns emellan. 


I min sås var det som sagt morot bland annat. Hans var jättegod men lite för stark och koncentrerad enligt mig. vem som vann spelar ingen roll tycker jag. Potatisgratängen är en av mina favoriter. Här kommer receptet. Har fått det av min Mamma.


God Potatisgratäng

ca.8-10 potatisar skivad

3 cm purjolök strimlad

2-3 dl vispgrädde

salt och svartpeppar

2 msk smör

½ dl riven lagrad ost

Varva alltsammans i en smord ugnssäker form.

Grädda i 220 grader i ca 25-35 minuter tills potatisen är mjuk och gratängen har fin färg.


Kram Pia


2 kommentarer:

  1. Mmm låter gott med allt! Ja, svenskt skall det va! 👍🏼
    Kram Gunilla

    SvaraRadera
  2. Kul med såsduell! Köper sällan kött men alltid svenskt.
    Kör liknande recept men pytsar i vitlök också. Mmm, längesen nu,
    blir alltså gratäng till helgen tror jag.
    Tack för fin respons gällande mina böcker. Blir så glad!

    Kramar från Eva-Mari

    SvaraRadera

Tack för dina ord och tankar.