Det här är ju bara så gott. Ja jag vet att jag inte brukar äta bacon men man kan liksom tillreda rätten och sedan pilla bort det eller använda kalkonbacon. Bara för att få den där rökta smaken.
Hur som haver så kryddar man helt sonika de tinade kycklingfiléerna med salt och peppar Lindar baconet runt och bryner på dem i stekpannan. Jag hade lite grillkrydda på faktiskt. Sedan lägger man dem i en ugnsform. Blanda samman 2 dl eller så mycket man tror det går åt av matlagningsgrädde med curry, en ½ -1 grönsaksbuljongtärning, 1-2 tsk fransk senap, dragon, salt och peppar samt lite chiliflakes. Häll allt över filéerna och så in i ugnen på 225 grader i ca. 20 minuter.
Servera med klyftpotatis och sallad. Funkar säkert med pasta eller ris också. En kvist färsk timjan på toppen sätter det där lilla extra pricken över I,et.
Mums! Njut...
Kram Pia
Mums såg gott det lät och såg ut. Kram Eva
SvaraRaderaMen så gott det ser ut! 👌🏼Tack, det måste provas!
SvaraRaderaKram Gunilla
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
SvaraRaderaMmmmm låter jättegott :-)
SvaraRaderaHa de gott. Kram, Catarina
Jösses, hur gott lät inte detta.
SvaraRaderaKram Carin
Mums, så gott! För flera år sedan gjorde vi då och då baconlindad kyckling där jag hade snittat en "ficka" i filéerna och penslat i pesto. Sen åt vi någon kall sås till, t ex tzatziki. Också jättegott! Bacon är ju en bra smakhöjare till mat, och man behöver ju inte äta så ofta av vissa saker. På semestern gjorde jag nästan en sån där variant kom jag på, men jag lindade inte baconet utan stekte det i småbitar och lade ner i formen där jag hade förbrynt kyckling och slagit på en sås med bland annat dijon och grädde... Kyckling är så lätt att variera tycker jag!
SvaraRaderaKram/Maria
Bacon som är så gott!!! Kyckling också - en god kombo med andra ord :)
SvaraRaderaFredagskram till dig Pia!
Titti