lördag 28 mars 2020

Detaljerna och helheten

Jag är ju ingen expert på något vis men jag tycker ändå att jag har det där ögat som ser små detaljer i det stora hela. Det kan vara en slump att jag valde färgerna på penséerna så här. 


Det kan vara att hjärnan bara tänker av sig själv. Jag tänkte bara på vilka jag gillade för stunden. Nu råkade det bli lika fast småblommig och storblommig. 


Andra detaljer kan vara att man binder ihop med samma färgskala på krukor och urnor. Här nedan har jag valt zink eftersom stolarna har stålstomme. 

Det binder liksom samman platsen.  


Behöver inte vara likadant överallt men på en plats kanske hålla sig till en färg/form och välja en annan på ett annat ställe i trädgårdens rum. Här är det blått som synes. Tittar man noga så ser man den blåa dörren på garaget. Ingen slump alltså.



Sedan tycker jag att om man har en rak och kantig gång så blir det fint med mjuka rundade rabatter.  Runt bord där det behöver mjukas upp och ett fyrkantigt på rund uteplats. 


 Går man sedan runt hörnet till poolområdet så  kan trappen vara fylld med terrakotta krukor i olika storlekar och former.


Senare övergår krukor/lådor till trä och mörkt brunt eftersom utemöblerna är i den färgen.


Ja lite så tänker jag i alla fall
Vill man se fler tolkningar av ämnet så kika in på Trädgårdsfägring
Kram Pia

7 kommentarer:

  1. Sant - tror att våra hjärnor hjälper oss omedvetet ibland och ibland hjälper vi den :) Resultatet blir oavsett väldigt fint. Dina stolar med stålramen så fina, gissar att man kan gunga lite lätt i dem också...

    Ha det gott! Carina

    SvaraRadera
  2. Så snyggt, önskar att jag hade den blicken, mina krukor är en salig blandning av allt möjligt och det finns ingen röd tråd alls. Kram Eva

    SvaraRadera
  3. Så vackert och fint i din trädgård och du har blick för detta.
    Kram Carin

    SvaraRadera
  4. Bra tänk! Du har ögat för sånt där som gör helheten Pia...
    KRAM och MYS från Titti

    SvaraRadera
  5. Jaa, du har sinne för stil och harmoni bland växter och hela trädgården!Visst är det vilda och ostrukturerade vackert men i närheten av uteplatser skapar dina planteringar ro och njutning. Gillar att du skiljer på de olika materialen för planterings kärl, snyggt med lergods för kryddor och passande växter bland dem...Vi som älskar våra växter och hem är prioriterade... men ändå finns inte en chans att jämföra med en blåaippsbacke i full blomning.Tänk att gå vilse i skogen och finna en sådan!
    Kramar från Astrid

    SvaraRadera
  6. Ohh så fint du pysslar, det ger en livsglädje då man ser sådant, feel good

    SvaraRadera
  7. Visst är det så att man ibland omedvetet "får till det", men jag tror att det ofta beror på att man under åren lärt sig vad man tycker om. Alltså fungerar ens smaksinne undermedvetet.....
    KRAM/Susie

    SvaraRadera

Tack för dina ord och tankar.