tisdag 31 mars 2020

Byggplaner

Tänk vad åren går. Mitt lilla växthus är 15 år gammalt. Det märks och syns. 


Det var ju ett tag sedan svampangreppet var där inne och nu har vissa bottenreglar ruttnat. Det glipar lite här och där och så kan man ju inte ha det. 


Vi måste renovera och så passar vi på att bygga ut när vi ändå är i farten. På baksidan av växthuset finns en låda där vi förvarar krukor och annat. Den har också sett sina bästa dagar. 


Den ryker och där bygger vi ut ca. 60 cm. Mer går inte för sedan tar tomten slut. Bra att ta lite förebilder. Bra att ha en vision också. Kolla så snyggt!

Bild från Pinterest
Tanken är att ha en bänk där inne till förvaring och på så vis blir det plats för växter och en arbetsyta. Gärna med skåpluckor så man slipper se allt. 

Bild från Pinterest
Ja lite så går mina funderingar här. Men vi måste vänta tills mitt i sommaren när alla plantor kommit ut. Men den som väntar på något gott väntar aldrig för länge sägs det ju. 


Då har vi gott om tid att fundera och skaffa material. Återvinna så mycket som det går så klart men lite nytt måste skaffas.



Kram Pia

4 kommentarer:

  1. Alltid kul att ha planer för att göra något nytt. Tiden går snabbt och snart är det sommar.
    Kram Carin

    SvaraRadera
  2. Vilket roligt projekt! =) Ska bli kul att följa det!
    Jag skulle också gärna ha ett växthus, men jag har ju "lyxproblemen" (driver med mig själv nu, bara i dessa tider...;) ) att jag inte är hemma under flera veckor på sommaren, knappt någon idé att så frön i pallkragarna...
    Ska hur som helst bli kul att se vad ni odlar i år!
    Kram/Maria

    SvaraRadera
  3. Åh va härligt med växthus. Dina inspirationsbilder ser jättesnygga ut, gillar att kunna stänga luckor för sånt som inte behöver synas. Kram Eva

    SvaraRadera
  4. Men vad mysigt :-) Blir kul att få se, både under tiden och när det blir klart. Älskar när man kan bygga växthus/orangerier av återvunnet material.
    Ha de gott. Kram, Catarina

    SvaraRadera

Tack för dina ord och tankar.