torsdag 27 februari 2020

Kärleksfull vardagsfrukost

Man kan äta frukost på olika sätt. Man kan kasta i sig något på stående fot, man kan ta en macka i bilen, och man kan ta sig tiden att laga sig en härlig frukost fast det är tidig torsdag.

  
Jag väljer det sista. Det händer lite då och då att jag dukar redan på kvällen. Tidsspar! Att koka äggen medans man duschar funkar super. Ja jag är inte så långvarig där inne. Jag dukar till maken och så får han välja om han vill äta med mig eller ensam. Beror lite på klockslaget. Vissa mornar så är det rysligt tidigt. 


Äggen är från en gård i närheten. Brödet är hembakt och gurkan är köpt. Jag brukar oftast ta ost men ibland rökt kalkon till pålägg. Vissa dagar lägger jag till naturell yoghurt. Att duka fint med härligt porslin och servett plus att tända ett ljus blir liksom en present till mig själv. För att jag är värd det tänker jag. En smula flärd och omsorg varje dag. På mitt sätt och kanske någon mer uppskattar min lilla gest. 



Jo men jag tror faktiskt det.

Kram Pia

3 kommentarer:

  1. Det här är det bästa målet på dagen enligt mig. Jag gillar all mat (nästan) men frukosten är något som jag verkligen kan längta till.
    Idag blev det igen mjukstart med den, utan den intogs i bilen idag. Men jag hade gjort äggmackor i alla fall.
    Smart att duka i ordning på kvällen så man har ännu längre tid att njuta av sin frukost.
    Kram Carin

    SvaraRadera
  2. Göra flera saker samtidigt brukar vara väldigt effektivt

    SvaraRadera
  3. Min frukoststund är helig! Bästa målet på hela dagen tycker jag. Att ge sig tid att äta i lugn och ro ger dagen rätt inramning. Så fortsätt duka fram kvällen före så du hinner ta dig tiden.

    Ha en fin helg.
    Kramar från Eva-Mari

    SvaraRadera

Tack för dina ord och tankar.