måndag 27 januari 2020

Middagstips.

Hejsan Svejsan!
Vi turades om att laga maten i fjällen. Två luncher och två middagar var. Jätteskönt och roligt att bli serverad. En utav våra rätter var trattkantarell crêpes och en lite förrätts macka med tångkaviar och avokado.  

Jag gjorde en stuvning på trattisarna. Hackade en liten gul lök fint. Stekte den tillsammans med svampen och spädde med grädde lite vetemjöl och lite av spadet från svampen. Jag hade i mjölk och en halv grönsaksbuljongtärning, salt och peppar. Sedan så fick det hela puttra en stund.  Fyllde pannkakorna med stuvningen och rullade ihop. Lade allt i ugnsfast form och på med lite riven ost. Skjuts in i ugnen 225 grader tills osten fått fin färg. Serverade med en grönsallad. 

  Om man undrar varför det är rött i glaset och vitt på flaskan så var det tänkt att vi skulle skåla i bubbel men vi tog en annan sort. Sedan så hör det till att man har lite "matlagningsvin" som vi brukar säga. Mycket roligare att laga maten då.  

Kram Pia

3 kommentarer:

  1. Gott! När barnbarnen är här och vill ha mormorspannkakor och det blir nån över brukar jag fylla dem med vad kylskåpet erbjuder och gratinera dem till min lunch dagen efter. Om det blir några kvar alltså!

    Välkommen hem igen.
    Kramar från Eva-Mari

    SvaraRadera
  2. Mm gott! Och ni verkar ha haft en bra resa, trots din otur med foten!
    Kram!

    SvaraRadera
  3. Härligt när man delar upp matgrejen och bara kan sätta sig till bords själv någon dag.
    Kram Carin

    SvaraRadera

Tack för dina ord och tankar.