tisdag 17 december 2019

Apelsin med nejlikor

Vet ni jag gör om inlägget. Det förra var ju så tråkigt. Visst är det väl ändå lite kul med gamla traditioner. 

Varför petar man in en massa nejlikor i en apelsin? Ja det kan man ju undra. De torkade blomknopparna av kryddnejlika är en av våra typiska julkryddor. 

Apelsiner med instuckna kryddnejlikor skapar julstämning både genom sin aromatiska doft och som traditionell julprydnad. Ok jag gillar faktiskt den prydnaden, den är liksom ett barnaminne för mig. 

Tisdag och nedräkningen är ett faktum. Jag försöker stråla som en julstjärna. Jo men livet blir enklare då. Natten till idag var en lång vaka kan man säga. När man inte kan sova så får man tänka kloka tankar istället. Så tjooohooo! Julen kan komma nu, jag är beredd.


Kram Pia  

6 kommentarer:

  1. Åhh apelsiner med nejlikor får mig att tänka tillbaka på barndomens jular hos min mormor. Hon hängde alltid några apelsiner i dörröppningen till "finrummet", där de vuxna kalasade på julafton medan vi barn satt i köket och busade till det. Julklapparna fick vi ändå öppna i finrummet vid julgranen :-)
    Apelsiner med nejlikor får det bli !!
    Ha de gott. Kram, Catarina

    SvaraRadera
  2. Visst minns man apelsiner med nejlikor som man satt och gjorde så att man hade ont i sina tummar sedan.
    Kram Carin

    SvaraRadera
  3. Visst skall vi ha de gamla traditionerna kvar! De stora vackra apelsinerna är ju den mest doftrika frukten så här års, som du skriver så är kryddnejlikan pricken över i;et !
    Dofter känns i hela rummet då den hängs upp .
    Din förra idé’ var inget fel på tyckte jag. Tror jag hör till din äldsta följarskara...är ju gammelmormor och vänners barns extramormor lite då och då.Härligt med barn vems de än är!

    SvaraRadera
  4. När man petar in nejlikor i apelsinen vet man att det snart är jul! Doften är ju JUL.

    Kramar från Eva-Mari

    SvaraRadera
  5. Gillar också nejlikor i apelsin, mm det är juldoft det!
    Kram!

    SvaraRadera
  6. Hallå där sötis...
    Åååå jag fnissar..... jag har köpt maaaaaassor av nejlikor men väntar på Kajsa innan jag sätter i dem...för jag håller helt med...Det doftar verkligen JUL på riktigt... fnissar gör jag förresten eftersom det också väcker minnen till då hon som liten satt djupt koncentrerad med detta pyssel medans jag lagade mat. Plötsligt utbrister hon -Nu är nejlikorna slut mamma!....eh...?? -Men det finns ju massor av apelsiner kvar säger jag och ser samtidigt.....hahahaaaa...döööör.... hon har satt nejlikorna tätt tätt tätt så de liksom täcker apelsinen hon håller i handen....bara typ en fjärdedel.....haha...man såg över huvudtaget ingen apelsinfärg...så tätt satt de... Hahahaa...jag höll på att dö... Köpte nya nejlikor och var med och pysslade resten... minns att vi det året hängde apelsiner med nejlikor i fönstren och att en av apelsinerna såg en smula konstig ut...hahhaaaa.... Å vad myyysigt att få fira jul med barnbarnen å va gullig du är som fixat med blöjor och skötbord så de inte behöver tänka på att ta med...;) Önskar dig en fortsatt urmysig veckan-före-jul-vecka <3 Kraaaaaam

    SvaraRadera

Tack för dina ord och tankar.