söndag 24 november 2019

Nötter och saffran

Jag skulle göra lussekatter och en längd med mandelmassefyllning tänkte jag. 


Mandeln var slut men det fanns lite hasselnötter i skafferiet. Jag testar. Kavlade ut saffransdegen, på med lite smör, russin, pyttelite socker och malda hasselnötter. Eller jag mixade dom i blendern faktiskt. Mer exakt recept finns inte. Man får ta på en höft.


Spännande smak, fast gott. Jo jag smakade såklart, det måste man ju. Om man tokstädat hela förmiddagen och adventspyntat så är man värd en godbit till kaffet. Det är man värd utan att ha städat såklart men inte om man ska gå ned i vikt kanske. 


Tänk att det ska böka och stöka med glödlamporna i stakarna varenda år. W+siffra hit och V+annan siffra dit. Jag kan bli skogstokig på sånt. Jag var redo att kasta en elljusstake men Pappa kom och redde ut det hela. Metodiskt ska man kolla lampa för lampa tills man hittar den trasiga, undervisade han och Vips så lös den igen.  


Ja, ja jag vet att det inte är advent förrän nästa helg. Men då är jag upptagen med annat. Oj,ser ni... Jag kör hela färgskalan på en gång. Ha Ha! Rött, grönt, rosa och lite orange. Nåja jag hinner nog fixa till det sedan.

Kram Pia

1 kommentar:

  1. Så gott det där såg ut.
    Bra att vara ute i tid så man hinner att njuta lite av julpyntet.
    Kram Carin

    SvaraRadera

Tack för dina ord och tankar.