torsdag 24 oktober 2019

Kycklingfrikadeller

Jag får så mycket god mat här hemma nu för tiden. I dag blev det kycklingfrikadeller i tomatsås. Wooow så gott. 

Till det serverades pasta. Detta är ett Viktväktarrecept som jag gärna delar med mig av.  Maken uteslöt dock sockret för varför ska man ha det liksom? Annars så har jag sjukt ont i tanden och går på smärtstillande. Kanske var det väntat.


Ingredienser Till 4 personer
Olivolja
1msk
4 Points
Vitlök
3klyfta(or)
0 Points
Tomater, passerade
2förp
0 Points
Socker
2tsk
2 Points
Kycklingfärs 5%
400g
10 Points
Ägg
1st
0 Points
Ströbröd (skorpmjöl)
2msk
2 Points
Kapris
1msk
0 Points
Parmesanost riven
1dl
5 Points
Basilika
1kruka(or)

0 Points
Instruktioner
  1. Hetta upp oljan i en kastrull, pressa i hälften av vitlöken och tillsätt passerade tomater, socker, salt och peppar. Låt puttra 20 minuter.
  2. Lägg under tiden färs, ägg, ströbröd, grovhackad kapris och riven parmesan i en skål. Pressa i resten av vitlöken och salta och peppra ordentligt. Forma till 16 lika stora bollar.
    1. Lägg frikadellerna i tomatsåsen, låt puttra utan lock 15 minuter. Smaka av med salt och peppar, lägg i basilikan och servera.
    Kram Pia


1 kommentar:

  1. Det där såg smarrigt ut, tack för receptet.
    Hoppas värken ger med sig i tanden.
    Kram Carin

    SvaraRadera

Tack för dina ord och tankar.