söndag 16 juni 2019

Fint i trädgården

Jag vaknar tidigt vänder mig om och försöker somna om. 

Rycker till och tyckte att klockan ringde. Ja eller att mobilen i köket lät som om att det var dax att gå upp och åka till jobbet. Nej, det är ju söndag. Jag har dessutom en hel vecka semester. 

Det luktar stekt ägg från köket. Någon är visst hungrig. Jag kliver upp och tar en kopp kaffe. Sedan hoppar jag i foppatofflorna och går en sväng med kameran i trädgården. 

Idag ska jag njuta av allt. Känna glädje och lycka över att jag har det så här bra. Sitta i skuggan och kanske läsa lite eller bada.

I går så jobbade vi hårt för att det skulle bli fint i trädgården. Då kände jag lite stress. Satt och tjurade lite under parasollet under lunchen. Jag vill nämligen att allt ska vara perfekt. Men det är omöjligt.

 Jag får liksom resonera lite med mig själv. Vår tomt är stor och om det skulle vara perfekt så skulle det behövas anställa en på heltid som bara påtade runt och fixade till. 

Men om gräsmattorna är klippta, rabatterna någorlunda fria från ogräs och grönsakerna frodas så är det rätt skapligt. Inte perfekt, men det är fint.  

Det blir ganska mycket blommor och växter, eller hur? Maken nickar. Men det är fint ju! Japp han nickar igen, fast det är ganska mycket jobb med det också. 

Japp nu nickar jag. Fast roligt ändå på något vis. Självklart annars skulle vi ju inte hålla på.


Kram Pia

4 kommentarer:

  1. En inte perfekt trädgård är mer levande en än som är perfekt och klippt och skuren på millimetern.
    Ha en skön och avkopplande söndag idag i er vackra trädgård.
    Älskar den svenska gröna färgen som är nu.
    Kram Carin

    SvaraRadera
  2. Hej Pia!
    Det är mycket jobb med en stor trädgård, och ni har lyckats bra. Jag tycker det är riktigt fint.
    Jag nickar också, fast det ser du inte.
    Ha en fin söndag /Marika

    SvaraRadera
  3. Åh ni har så mysigt och fint! Perfekt? Ja när är det ”perfekt” egentligen??? Finns det något perfekt? Eller är det kanske perfekt när vi är nöjda, perfekt för just oss? ;-)
    Jag har också slitit lite i trädgården sista tiden, det är roligt när man har tid. Vår gräsmatta är verkligen inte perfekt, för den tog enormt stryk förra årets torka... men äntligen har jag fått till rabatterna på framsidan så ”perfekt” som jag vill ha dem... ;-)
    Kram och njut av ledigheten nu ❤️
    /Maria

    SvaraRadera
  4. Nej, perfekt behöver det inte vara, men jag förstår vad du menar. Man trivs ju så otroligt mycker mer om det är lite ordnat, gräset är klippt och någorlunda rensat... DÅ kan jag njuta!
    Och du har det jättefint, frodigt och härligt!
    Kram!

    SvaraRadera

Tack för dina ord och tankar.