torsdag 25 april 2019

Om att äta veganskt eller vegetariskt

Jag har ju som ni vet försökt att dra ned på köttkonsumtionen i några år nu. Jag äter ju fisk och kyckling och... Ja ibland så slinker det ner lite annat från djurriket också. Fast väldigt, väldigt sällan. Varför jag gör det är helt på grund av Klimatet. 


Jag vill dra mitt strå till stacken, göra det jag kan för att rädda planet Jorden. Jag känner en person, en kollega och en god vän som mer och mer drar åt det veganska hållet. Hon har lärt mig massor. Ganska så stor omställning när man är van vid mjölkprodukter, ost och smör ni vet.  Jisses tänk att leva utan ägg? Sen har vi ju havremjölk, soyayoghurt och massor av bra produkter faktiskt. Det gäller bara att lära sig och vänja sig. Om man vill lära sig mer, hitta bra vegan recept så kan man kika in där. Det är kanske inte så jättesvårt ändå. Veganska pannkakor tex gör man enkelt så här. För ett tag sedan så blev jag sugen på glass. Hittade faktiskt en som var vegans i frysdisken. Den var rätt så syrlig. Citronsmak.



Så summan av kardemumman är, man gör ju som man vill men det finns alternativ som påverkar vårt klimat. Tänkvärt tycker jag.

Kram Pia


1 kommentar:

Tack för dina ord och tankar.