onsdag 23 januari 2019

Vilken soppa....

Tjena!
Ja vilken soppa va? Sååå god att jag nästan dog. Överdriver såklart för att förstärka känslan av att få hemlagad, supergod grönsakssoppa när man kommer hem från jobbet.

 Älskar när han tar vara på saker i kylen så vi slipper kasta något. Jag var väldigt trött i dag. Sov nästan ingenting eftersom jag var oroad. Vi lever inget ekonomiskt liv i överflöd. Nopp. Arbetslöshet och sjukdomar begränsar inkomsterna. Utgifter har man likförbannat. Nu ska vi hyra ut vårt lilla hus igen och det visade sig att det behövdes renoveras lite. Sånt kostar om man inte kan själv. Jag som inte vill köpa så mycket nytt om det verkligen inte behövs tänker att jag ska försöka återställa skadorna. 

Det gamla köket med träluckor från Marbodal känns rätt. Jag vill bevara dom. Om det går blir en kommande fråga. Luckorna är tvättade och ska genomgå en rejäl förvandling. Slipning, spackling, slipning igen och sedan några lager med färg. 

Meeen Gode Gud tänker ni nu... Köp nytt! Nej för det finns inte skåpluckor i dom måtten så då måste vi byta ut allt, hela köket. Det blir dyrt det. Vilken jäkla soppa va?. Hur det går ska ni få se sen. Nu blir det handboll. Heja Sverige.


Kram Pia

5 kommentarer:

  1. Jag tror säkert att du klarar att renovera luckan/luckorna! Om jag inte minns fel så renoverade du Grythyttan möbler eller hur? Du är så händig och energisk när du sätter igång, så du grejar det!
    Mums, gott med grönsakssoppa och visst ska man undvika att kasta mat!
    Njut av handbollen nu!
    Kram/Maria

    SvaraRadera
  2. Tror det blir kanon när det blir klart.
    Grönsakssoppa är mumsfilibabba det.
    Kram Carin

    SvaraRadera
  3. Det kommer bli jättefint! Heja Sverige, och heja dig!! Som återanvänder istället för släng och köp nytt!!
    Kram Gunilla

    SvaraRadera
  4. Vilken fördel ni har som har en stuga att hyra ut! Kul att fixa till den,
    det går utmärkt med enkla medel. Och den där soppan hade jag gärna haft i
    min tallrik, till de supergoda rågsikts-tekakor jag bakade igår.

    Ha en fin torsdag!
    Kramar från Eva-Mari

    SvaraRadera
  5. Mmmmm soppa :-)
    Jag tror den där renovering blir alldeles utmärkt, du är så himla händig. Kul att ha ett litet extra hus så där, perfekt att hyra ut.
    Ha de gott. Kram, Catarina

    SvaraRadera

Tack för dina ord och tankar.