torsdag 27 december 2018

Julbocken och bustomten

Vi hade ju bestämt att inte köpa en massa julklappar. Fast, sa vi som firade tillsammans, vi kan ju köpa något extra till julbordet. 

Jag skrattade lite för mig själv när jag såg julpaketen under granen. "Till Julbordet" stod det på etiketten. I ett av paketen låg det Samarin. Ha! Ha! Så fyndigt. Vi mår ju alltid så konstigt i magen efter all julmat.

 I det andra så fanns denna ljuvliga glasbock. Jag blev lite kär i den direkt. Jag är ju så svag för glas. Ingen förpackning, ingenting. Det spelade ingen roll. Men, något sa mig att det här inte var vilken bock som helst, utan en bock av lite finare sort. Jag började göra eftersökningar på nätet. En Bock från Kosta Boda minsann. Sonen berättade att han hittat den på Erikshjälpen. Åhh då blev jag extra glad. En återvunnen julklapp. Perfekt!  

Av min lilla syster och man så fick vi lite godsaker i form av tryffelolja, chiliolja, marmelad, ost och kex.  Klart man ställer upp och tomtar lite då hos dem. Att få ge sju barn varsin julklapp kändes stort och viktigt. Det finns ju dom som faktiskt tror på tomten.

 Denna tomte (alltså jag) fick lite att dricka med sugrör. Jag tror det var lite Prosecco. Dom vuxna vet att just den här tomten råkar gilla bubbel. Särskilt Italienskt sådant. Då busade tomten genom att blåsa i sugröret så det bubblade i glaset och fick genast skratt och bannor av barnen. Jisses inte ens tomten är väl perfekt va? 

Kram Pia

3 kommentarer:

  1. Vilken bustomte ;-) Kram Eva

    SvaraRadera
  2. En tomte i min smak 😉😊
    Kram Carin

    SvaraRadera
  3. Hihi.. Så koselig med tomten på besøk.
    Pinnekjøtt er kanskje ikke så vanlig i sverige. Men her i norge er det et godt kjøtt av lamm. Som er godt saltet .
    Jeg får kanskje skrive litt svensk,så blir det enklere å forstå ;)
    Har en mamma som er født i sverige. Så har mye tidknyttning til sverige.
    Klem Christina

    SvaraRadera

Tack för dina ord och tankar.