måndag 6 augusti 2018

Razzel och Trassel

Vi har lite otur faktiskt. Ja det finns ju det som är värre men ändå. Nu när det äntligen har regnat lite så behöver gräset klippas och då går den där gamla åkgräsklipparen sönder igen. 

Vet inte riktigt hur många gånger vi lagat och trixat med den. När vi kom hem från vår husvagnstripp så gick veven till stödhjulet inte att gänga på. Trasig den också. 

 Du Pia ropade maken, kan du komma och kolla på tvättmaskinen det går inte att starta den. ÅHHHH! En felkod lyser i displayen som betyder att luckan inte är stängd. Jo det är den. Undrar om åskan slog ner i maskinen kanske.  Ja sedan så låter bromsarna på bägges bilar och jag behöver byta rutan som är full av stenskott. Inga roliga utgifter alls.
  
Bildresultat för irriterad
Jag börjar med tvättmaskinen. Tekniker tillkallas via nätet och just i samma stund skänkes en tvättmaskin och tumlare bort i byn (tur) bara man kan bära ner dessa kolosser för en trappa (otur). Vill tillägga att tumlaren, våran alltså har varit trasig väldigt länge. Så länge att jag inbillar mig att man kanske inte behöver ha en sådan ens. Jag kan ha fel.  Nåja vi får se hur det går med allt. Måste hitta bärare och frågan är om vi ska laga den gamla som är relativt ny och ha en i reserv. Nu ska jag tänka, ta kaffe, stor kopp starkt kaffe.

bilden lånad här
Kram Pia

4 kommentarer:

 1. Hej, det är konstigt det där när en sak går sönder verkar flera följa efter. Inte roligt alls. Här upptäckte vi en morgon att ett av glasen på vår duschkabin hade exploderat och gått i "tusen" bitar. Vi hade suttit ute kvällen innan och hört ett ljud, men upptäckte då inget. Efter det blev vi tvungna att köpa en ny gräsklippare.....
  Nu hoppas vi att det är lugnt ett tag för både er och oss. Men, som vår son alltid säger "världsliga saker". Tror som du att man kanske kan klara sig utan tumlare, vår var trasig länge innan vi skaffade en ny.
  Hoppas du får en fortsatt trevlig och lugn vecka!
  Kram Tummelisa

  SvaraRadera
 2. Vilken himla kedjereaktion på grejerna.
  Kram Carin

  SvaraRadera
 3. Men oj, ja man brukar ju säga att en olycka aldrig kommer ensam :o
  Hoppas att det löser sig på ett bra sätt.
  Ha de gott. Kram, Catarina

  SvaraRadera
 4. Ja dessa "onödiga" utgifter och det känns som om det mesta har lagt av efter denna sommar. Gräsklipparen har nog gett upp en sista suck och lär väl aldrig mer starta. Hoppas allt löser sig, ta ett djupt andetag du vet :)
  Värmen fortsätter, kladdigt och när sov man sist?? Julas?? Trött på detta nu...
  Kram från Titti

  SvaraRadera

Tack för dina ord och tankar.