fredag 31 augusti 2018

Morgonshot

Jag brukar ta en sked ingefära på morgonen men har slarvat med det ett tag. Ingefära fungerar antiinflammatoriskt och kan ge god hjälp vid ledbesvär. 


Om det är inbillning eller inte vet jag inte, men jag har ont i lederna. Så nu kör jag igen. Det skadar ju inte att testa. Dessutom så ska det vara lugnande för magen, främja matsmältningen. Den stimulerar kroppen att utsöndra galla vilket gör att fettet bryts ner samt sänker den onda kolesterolet.Finns forskning på det. Den ökar kroppens blodcirkulation. Sist men inte minst är ingefära bra vid förkylningar.

 
Fredag igen och det ska bli fint väder här i helgen. Fast just nu regnar det. Bra! Kanske det kan bli lite svamp om man har tur.
Ha en härlig dag!


Kram Pia

6 kommentarer:

  1. Allt som gör att man kan mota Olle i grind är bra.
    Heja ingefära, du är en av de bästa!

    Glad helg!
    Kramar från Eva-Mari

    SvaraRadera
  2. Huu vilken vecka, skulle behöva 3 kg ingefära ha ha! Nämen jag äter mycket ingefära, flera gånger i veckan...undrar om man blir piggare av den också?? Skulle behöva en dos piggelinkur!
    Ha en glad helg nu :)
    Kram Titti

    SvaraRadera
  3. Jag tror på att sådant hjälper mycket. Gillar gamla hederliga kurrecept för hälsan.
    Kram Carin

    SvaraRadera
  4. Brukar göra ingefärs- och citronshot framåt hösten och sen dricker vi det varje morgon hela vintern igenom. Jag är helt övertygad om att det håller förkylningar och annat elände borta. Däremot har jag inte märkt någon skillnad på min ledvärk, men man kanske måste äta/dricka mycket mer än vi gör.
    Ha de gott. Kram, Catarina

    SvaraRadera
  5. Tack för tips, det borde jag också prova, kan ju inte skada menar jag :) Hoppas det hjälper på dina leder!
    Kram Gunilla

    SvaraRadera
  6. Hej PIa,
    Ja, den där shoten skall ju vara rena rama dundermedlet mot typ allt....Men vad praktiskt att det finns ingefärapulver. Det visste inte jag.
    Ha en fin dag!
    Kramen, Anneli

    SvaraRadera

Tack för dina ord och tankar.