måndag 11 juni 2018

Skir och skör bukett

I bland så stannar jag till lite och tänker till. Det kan bero på omständigheter sånt som händer liksom. 

Min helg har varit en blandad kompott av salt, sött och surt. Jo lite bittert också om jag ska vara ärlig. Så som livet är. En skir och skör blandning av det fina och ädla, av det fula och värdelösa.  

Jag glad för vissa saker som hänt men är ledsen för annat. Tillbaks till buketten. Där finns ogräs, där finns ädla växter och lite av allt som jag hittar i min hage. Jag tycker att dom kompletterar varandra. Det blir fint tillsammans. Att vara lite udda och inte fullt så ädel gillar jag. Alla och allt har sin mening och kvalité. De udda väger upp det perfekta. Och om jag ska vara ärlig, vad sjutton är perfekt? 

Vi har mist en släkting i helgen. En speciell person som kanske av vissa räknats till udda. En världskänd konstnär med sina unika egenskaper. Jag har tänkt så mycket på sista tiden över vad som är udda och särskilt. Tänkt att det är svårt för många att acceptera olikheter och annorlundaskap. Kanske det är därför vi har så mycket konflikter i världen, i små samhällen i politiken och överallt. 

Jag har tampats med annat också, ja som med en tunna vatten. Den gav mig en sjuhelsikes muskelbristning. Det ger mig en insikt om att vara orörlig och handikappad. Ont gör det och kämpigt är det. Men jag överlever. Jag får bara ytterligare en lärdom i livets sköra och skira bukett.


Kram Pia

9 kommentarer:

 1. Så vacker sommarbukett.
  Kram Carin

  SvaraRadera
 2. Ja, livet är som en fin och skör sommarbukett. Det gäller att leva innan man vissnar!
  Sorgligt att mista en släkting, även om han var "eljest", som vi säger här.

  Lev livet Pia!
  Kramar från Eva-Mari

  SvaraRadera
 3. Ja du, livet är märkligt. Upp och ner, ont och gott...
  Älskar såna där buketter plockade i dikeskanten, vilt och yvigt :)
  Tisdag och veckan rullar på.
  Kram Titti

  SvaraRadera
 4. De vackraste buketterna tycker jag. Kram på dig Pia.

  SvaraRadera
 5. Beklagar verkligen.
  Vacker bukett.
  Ta hand om dig !
  Fin kväll
  Kram Pia

  SvaraRadera
 6. Älskar dessa buketter som man bara kan gå ut och plocka in. Så somrigt.
  Beklagar din släktings bortgång.
  Kram Nina

  SvaraRadera
 7. Hej Pia,
  Jag beklagar bortgången av din släkting. Annorlunda är bra. Lika är tråkigt i längden. Livet består av udda och jämt. Ogräs och rosor. Ibland måste man få känna sig lite bitter också. Men jag har börjat att tänka att allt som händer, på gott och ont, lätt och svårt är en del av summan av livet och det mesta är helt normalt att vi skall vara med om och gå igenom, även tunga saker och orättvisor. Ett tag precis de första åren då jag hade flyttat hem till Sverige råkade jag ut för väldigt många elaka kvinnor och jag fattade ingenting. Nu är de helt borta för nu har jag lärt mig att hantera sådana människor och då dyker de inte ens upp i mitt liv längre. Jag tror på fullaste allvar att allt som vi ställs inför är sådant vi skall lära oss något av, och tydligen skall en del bli visare än andra :-) Kramen och hoppas att du får mer rosor än ogräs framöver....Men buketten är ljuvligt vacker! Anneli

  SvaraRadera
 8. Dikesbuketter är de finaste, en härlig blandning av vad naturen bjuder på för stunden. Även livet är ju som en dikesbukett, du vet aldrig i förväg vad det bjuder på och alla har vi våra upp- och nedgångar.
  Beklagar sorgen och hoppas att din muskelbristning läker på som den ska. Kram, Catarina

  SvaraRadera
 9. En underbar buket och underbara bilder, så härligt att bara kunna gå ut och plocka så vackra blommor.
  Beklagar sorgen!
  Kram Birgitta

  SvaraRadera

Tack för dina ord och tankar.