tisdag 22 maj 2018

I nöd och lust

Återigen kan vi fira vår bröllopsdag. Ja faktiskt för 36:e gången. Nu ska jag inte påstå att ett äktenskap som varat så länge har varit helt utan komplikationer. Aldrig i livet! I nöd och lust lovade vi varandra där under eken inför gud och församlingen.

 Ja och så är det faktiskt, det ska gudarna veta. Men jag är så lycklig och tacksam över allt vi gått igenom tillsammans. Det har sammansvetsat oss på ett sätt som är svårt att förklara i ord. Jag rotar fram det lilla brudparet som prydde vår tårta. Jajamensan, jag har sparat det. Tänker att det kan få vara med en stund. Ska ni fira i kväll och hur, ja så undrade någon. Det får vi se, kanske med lite blommor, kanske med lite bubbel eller kanske inget särskilt. Fast särskilt blev det.

 Vi skålade tillsammans där ute vid poolen. Skålade i samma glas som vi alltid gör. Glasen vi fick när vi gifte oss av min allra bästa vän på den tiden. Det känns högtidligt och fint. 

Vi ser varandra i ögonen och minns på våra egna små sätt hur åren gått fram. Vi ser att vi åldrats med värdighet. Det gör ingenting alls. Det är vi ändå liksom hela vägen.

Maken trollar fram varsin räkmacka och solen sänker sig sakta men säkert över nejden. Ja över den plats där vi lovade varandra evig kärlek för många år sedan under eken.

  Traskar runt där ute och måste så klart fota löjtnantshjärtat. Ja som en symbol för kärleken.

Kram Pia

5 kommentarer:

 1. Ett stort varmt grattis på bröllopsdagen och bra jobbat! I dagens samhälle är det inte många som klarar ett liv som gifta. Vilken värdefull gåva att få leva och åldras tillsammans.
  Kram och ha en underbar dag!
  Anneli

  SvaraRadera
 2. Så fantastiskt fint!!!! Jag blir alldeles piggig. Ett stort varmt grattis till er. Kram Annika

  SvaraRadera
 3. stort grattis på er dag! det lät som ni firade på ett alldeles underbart sätt tycker jag❤ bubbel o räkmacka....det kan ju inte bli bättre. ❤ stor kram Katarina

  SvaraRadera
 4. Ett stort grattis till Er på bröllopsdagen.
  Kram Carin

  SvaraRadera
 5. Grattis till ännu ett gemensamt år! Jag beundrar alla som håller ihop i nöd och lust. Minns när
  du visade skylten i trädgården första gången... oj, vad jag tyckte det var romantiskt gjort!
  Önskar er fortsatt lycka!

  Kramar från Eva-Mari

  SvaraRadera

Tack för dina ord och tankar.