onsdag 18 april 2018

Jag måste andas

Ibland får jag höra saker som jag liksom inte trodde var på riktigt. Till exempel, att när man bor på en viss gata så måste man ha en bil i särklass, ja man måste också ha en robot gräsklippare för det har ju alla andra och så dricks det visst champagne dagarna i ända. Ja det gäller att passa in. 

Något i min kropp får en sorts allergisk reaktion. Hua en stark sådan. På samma gata bor en vän till mig, ja men jag känner ju inte igen detta. I så fall så ljugs det och det tror jag inte. Jag måste andas på riktigt. Jag tar en lång promenad när jag kommer hem till min gata. 

Ja som ju inte ens är en gata utan några hus längs landsvägen. Där får man vara glad om någon kanske i fall lusten faller på klipper gräset. Där dricks det kanske både vin och vatten och en vanlig öl, ja för att inte tala om en sup då och då. Själv dricker jag med glädje lite Prosecco eller Cava då och då. Sitter på altanen och tar några bitar ananas och myser medans solen går ned. Skiter fullkomligt i vad grannarna dricker. 

Här kör vi gamla Volvon eller billiga Suzuki. Utan backkamera. Ja men jisses, jag vet knappt vad grannarna har för bil. Jag jämför inte. 

 Jag tog en lång promenad och reflekterade över detta. Stannade till uppe på ett berg och njöt av sjöutsikten. Andades djupa andetag. Jag kom fram till att livskvalitet är olika för olika personer. Man ska inte jämföra sig med andra, man är den man är. Huvudsaken är att man innerst inne är lycklig. Jag är lycklig för det mesta, men precis som alla andra så har jag svackor. Då hjälper det nog inte med att bo på "fina gatan" Tror nämligen att det finns svackor där också om jag ska vara ärlig. Slutligen så vill jag klargöra att jag inte dömer eller vill förnedra någon, absolut inte jag bara förundras och tänker till lite. 

Kram Pia

3 kommentarer:

 1. Jag tycker att du förundras och tänker helt rätt, är man lycklig där man bor så är ju det som är bäst.

  SvaraRadera
 2. Låter lite som Solsidan du beskriver ;-)
  Ha en fin torsdag.
  Kram Carin

  SvaraRadera
 3. Hej,
  Jämför dig inte med andra och skapa själv det liv du vill leva! Livskvalitet kan oftast inte köpas för pengar utan handlar om att leva ett meningsfullt liv som man trivs med och där man känner glädje och frid. Prosecco och ananas i solen låter verkligen som livskvalitet.
  Kramen och ha en fin eftermiddag,
  Anneli

  SvaraRadera

Tack för dina ord och tankar.