måndag 29 januari 2018

Piffade till puffen. D.I.Y.

Gamla härliga fotpallar eller sittpuffar, kalla dom vad man vill. Våra är i rotting från IKEA som vi köpte när vi flyttade hit för många år sedan typ 22. 
Dom har hängt med och är jättebra extra sittplatser när vi är många. Plötsligt när jag sitter och suktar efter en sammetspuff i rosa så kom jag på att jag lätt kanske kan sy ett överdrag. Sagt och gjort. Två delar bara. En cirkel och så sidostycket. Bara att mäta och klippa till. Sy ihop delarna och trä på. Så här i efterhand så hade det varit smart att dela på sidostycket i två bitar. Då hade jag sparat massor av tyg som nu är över. Jag och matematik! Jisses! Går ju att sy kuddöverdrag av det som blev över så klart.

Sammet på metervara hittar men här. Knapparna som jag klädde köpte jag på annat ställe på nätet.  Nu ska jag försöka hitta lite tjockare skumgummi eller annat till sitsen så den blir lite fylligare och mjukare. Men annars är jag faktiskt nöjd. Svårt att fota i januarimörkret och den rätta färgen kommer inte riktigt fram. Summan av det hela ca. 300:- och några timmars jobb.

När jag inte vill ha rosa puff längre så är det ju bara att dra av överdraget.
😊
Magen och jag fortsätter bråka. Har ett inbokat läkarbesök kvar att beta av. Stress är en bov i dramat tror jag. Tänker också på vad jag äter och testar mig fram. Jag har tagit hjälp av magkliniken för att försöka reda ut varför jag mår som jag gör. Får också hjälp med vilka livsmedel jag ska undvika. Just nu känns allt krångligt och besvärligt.

Kram Pia

5 kommentarer:

 1. Så händig du är. Stackars dig, att ha en krånglande mage är inte kul. Jag håller tummarna för att du får rätsida på allt. Kram Annika

  SvaraRadera
 2. Jättesnyggt, jag brukar köpa skumgummi på Ohlssons tyg om du har någon i närheten. Hoppas du får hjälp med magen, det är inge roligt. Kram Eva

  SvaraRadera
 3. Så snygg den blev och jag känner till det där med att räkna ut så att det blir rätt ;-) Men kuddfodral är ju okej också.
  Kram Carin

  SvaraRadera
 4. Fin puff! Härligt vårig :-)
  Hoppas att du får hjälp med din mage, så där kan du ju inte ha det.
  Ha de gott. Kram, Catarina

  SvaraRadera
 5. Du är smart du! Blir fin med lite stoppning under.

  Önskar dig och din mage en fin dag.
  Kramar från Eva-Mari

  SvaraRadera

Tack för dina ord och tankar.