tisdag 9 januari 2018

Full fart och ett kycklingrecept!

Hej Hej! 
Då var det vardag igen och allt flyter på som vanligt. Nej inte riktigt som vanligt eller inte alls som vanligt faktiskt. Hemma är det ganska så mycket merjobb för mig men jag klagar inte utan det känns meningsfullt och bra. 

bild tagen ur tidningen Må bra.

Jag utmanar mig själv som vanligt för att det ska kännas roligt. Tänker ut hur jag kan spara tid och försöker ligga steget före. Inte riktigt mitt vanliga jag på hemmaplan kan jag erkänna. På jobbfronten så är det massor av nytt. Ny kollega, nytt schema, nya barn och nya arbetsuppgifter. Jag har återgått till mina gamla sysslor, jag är inte längre pedagogiskt ansvarig på avdelningen. Hur det upplevs? Lite märkligt och ovant. Jag får vänja mig och anpassa mig helt enkelt. Fast det känns lite i maggropen det ska jag erkänna. Det där galna som att tro att jag skulle få chansen att vidareutbilda mig gick åt pipsvängen. Det kändes lite hopplöst och trist det med även fast jag har full förståelse för det. Jag muntrar upp mig lite med god och nyttig mat.

 I kväll bjöd jag på en egenkomponerad maträtt som smakade riktigt gott. Jag kan kalla den kycklingpanna med rotfrukter och syltlök. Jösses så fantasifullt va? Ha! Ha! 

Recept:
3 st kycklingfilé
1 dm purjolök
2 msk syltlök
1 morot
2 dl blomkålsbuketter
1 liten kålrot 
olivolja
salt och svartpeppar

Skär kycklingen i lagom stora bitar och stek i lite olivolja låt dem bryna en stund på alla sidor.
Skär kålroten i strips och stek i en annan panna till de är nästan mjuka och fått fin färg.
Skala och slanta moroten, strimla purjon, lägg i blomkålen och stek tillsammans med kycklingen tills allt är klart ca. 15 min.
Tillsätt syltlöken och kålrotsstripsen  på slutet och servera med lite soya.


Kram Pia 

5 kommentarer:

 1. Den där arbetsmarknaden är svår att förstå sig på. Antingen är man överutbildad, underutbildad, för gammal, för ung, aldrig lagom liksom :o
  Jag har lite gett upp det där med nytt jobb och fokuserar på att läsa sån kurser på högskolan som jag tycker är kul istället. Ett år var det fotoutbildning, sen fick det bli photoshop, dryckeskunskap och näst på tur är det idrottspsykologi :-) Jag vet, ingen synlig röd tråd. Men jag har kul och det är det viktigaste.
  Den där kycklingpytten ser himlans god ut. Kan nog bli något liknande framöver, men utan kålroten som inte är så poppis här hemma.
  Ha de gott, Kram, Catarina

  SvaraRadera
  Svar
  1. Bra strategi Cat. Idrottspsykologi låter ju toppenspännande. Klart man ska ha kul. Kram Pia

   Radera
 2. Tråkigt med jobbet, men håller med Cat som hon skriver. Din maträtt såg jättegod ut.
  Kram Carin

  SvaraRadera
 3. Tack för receptet, ska prova det i helgen... kålrotstripsen lät gott också.

  Ha en trivsam helg!
  Kramar från Eva-Mari

  SvaraRadera
 4. Synd med utbildningen... inte meningen med andra ord.

  SvaraRadera

Tack för dina ord och tankar.