Det är så märkligt att jag helt plötsligt blir sugen på att baka frallor.
Precis när jag just tänk att försöka äta glutenfritt för att se om min mage blir lite mer stabil. Nåja de andra i familjen blir glada och jag fuskar så klart. Ingen kan väl motstå en nybakad honungs fralla eller? Sen får jag skylla mig själv om det blir ont. På fredag ska jag bland annat ägna min tid till att läsa om att arbeta med tema på förskolan.
Det ska bli mig ett sant jobb nöje. Ibland så måste man läsa annat än spännande deckare också. Fast jag tror jag ska hinna med lite av det också i helgen. Den här råkar liksom bara stå i bokhyllan.
I bland har man tur. En helg med ömsom sol, havsluft, lingonplockning, promenader och mys läsning. Japp och lite födelsedagsfirande x 2. Det är vad jag hoppas på i alla fall.
Kram Pia
Frallorna ser jättegoda ut, har du något recept?
SvaraRaderaJa det har jag kanske. Jag tar en halv liter vatten som jag värmer till ca 40 grader. Blandar i matolja eller olivolja c a en 2 msk typ Ringlar i 1 halv dl flytande honung och lite salt, Sen öser jag i vetemjöl och torrjäst 50 gram rör tills det känns som en bra deg. Låter jäsa i 30 minuter. Kluttar ut frallorna på plåten och låter de jäsa igen i ca 30 minuter. Penslar med ägg och har på vallmofrön/ sesamfrön. Grädda i 225 grader i ca 20 minuter.
RaderaNej de där frallorna kan man inte motstå och vilken härlig helg du har framför dig.
SvaraRaderaKram Carin
Ja jag hoppas det i alla fall. Återkommer om det. Kraaam Pia
RaderaMmmm ingen dålig start på helgen, nybakade frallor och härlig läsning :-)
SvaraRaderaHa de gott. Kram, Catarina