onsdag 27 december 2023

Om almanackor

 Varje år på sista tiden har jag fått en kalender eller almanacka av min syster med Carl Larsson motiv. Så hjärtans glad över den presenten.

I år så fick jag en annan nämligen denna. Så fina bilder tycker jag. Kerstin Frykstrand en Finlands-svensk konstnär är det som illustrerat. Jag ska spara dem och laminera och använda i undervisningssyfte på förskolan.

 Hur då kanske någon tänker. Jag ser massor av saker på bilderna att samtala om, som växter, djur, insekter, historia och traditioner. Ja annat också som hur ett år ser ut med årstidsväxlingar och månader. Färger, siffror och bokstäver. 

Sen så blev jag faktiskt riktigt putt när jag som vanligt handlade på vår lilla Ica-nära butik. Där fanns det almanackor som man kunde få. Jag sa, jag kan ta en almanacka. Fast det får man bara om man handlar för 300 kronor upplyste kassörskan mig om. Jag tror att jag handlat för minst 50000:- kr under året som gått men just den dagen för ca: 130:- Gick därifrån utan almanacka och handlade resten av julmaten i en helt annan butik. Hur som haver så fick vi ytterligare en almanacka i julklapp så vi ska nog kunna hålla reda på dagarna.



Självklart ska jag fortsätta handla i vår lilla butik. Jag är inte långsint.

Kram Pia

1 kommentar:

  1. Men vilken fin almanacka! Med de där fina gamla månadsbilderna, det är ju perfekt att ha i undervisningssyfte!

    Kram Gunilla

    SvaraRadera

Tack för dina ord och tankar.