måndag 30 oktober 2023

Paprika på burk

 Om man nu odlat paprika så får man ju lov att ta hand om skörden. 

Jag hittade ett recept på paprikasallad. Inget svårt alls utan man bara strimlade paprika och gul lök. Hällde på kokande vatten och lät stå i tio minuter. 

Sedan en lag på ättika, socker och vatten som fick koka ca. 20 minuter med grönsakerna. Häll upp i burkar och så har man en paprikasallad att servera till det mesta. 

Jag tyckte det smakade gott. Gröpte ur en pumpa medans lagen kokade.



Citerar Lennart Hellsing 

Lappricka pappricka puddingpastej,

när jag blir stor ska jag spela för dig:

Trumma på min trumma, gnida min fiol,

skjuta ner små plommon med korkpistol.



Kram Pia

2 kommentarer:

  1. Så bra och gott med som tillbehör eller i sallader eller grytor.
    Tack för tipset.
    Kram Carin

    SvaraRadera
  2. Åhh paprikasallad är så himla gott. Härligt att spara lite av den egna odlingen på burkar.
    Ha de gott. Kram, Catarina

    SvaraRadera

Tack för dina ord och tankar.