söndag 13 november 2022

November och veckan som gick

 Jag gillar verkligen hyacinter och kan inte låta bli att köpa så fort dom finns på lokala butiken i byn. Nu pryder dom köksön i Ernst muggarna och några andra i Höganäsbyttan.

  Ja och sen sist så har jag fyllt år igen. Blivit firad med fina presenter och kramar. Själva födelsedagen var ingen hit eftersom jag jobbade från tidig morgon till sen eftermiddag. Landade i sängen med huvudvärk. Men det kan man ju ta igen en annan dag vilket vi gjorde såklart. Vi bestämde oss för att gå ut och äta på fredagen. Min mage protesterade som vanligt, så även om maten var jättegod så hade jag önskat att jag tagit fil och flingor istället för kycklingkebab. 

Lördagen ägnades åt fika med familjen. Mumsigt kaffebröd som andra bakat. Toppen tycker jag. Bullarna hade jag och Ivar bakat. Det är han som garnerat munkarna också. 

Innan kalaset så satt vi en stund ute på pooldäck och njöt av solen och värmen med varsin mugg glögg. Plockade in en bukett luktärt, en ros som fick sticka ut bland tujan i vasen. 

Kvällen avslutades med handboll. Hmm inte så bra resultat tyvärr. Söndag och Fars dag. Vi brukar fira Mårtens afton med kalkon på min dag och i samband med Fars dag. Men så blev det inte i år på grund av orsak. Men jag är inte så konservativ så om man vill äta kalkon med oss så får det bli en annan dag helt enkelt.


Kram Pia 

7 kommentarer:

  1. Grattis på födelsedagen i efterskott. Trist med magen, hoppas att det är bättre nu. Älskar hyacinter men min kropp älskar inte doften. Tyvärr måste jag säga för de är så fina.

    SvaraRadera
  2. Grattis i efterskott!
    Härligt med hyacinter, jag väntar ett tag eftersom jag måste hitta de svagdoftande vita.
    Ha de gott. Kram, Catarina

    SvaraRadera
  3. Stort grattis i efterskott.
    Man hittar aldrig några fina hyacinter här i Spanien. Fula och spretiga och dyra med. Men hyacinter luktar så gott och är verkligen juletider för mig.
    Verkligen gofika det bjöds på.
    Kram Carin

    SvaraRadera
  4. Ett STORT grattis i efterhand. Ett år yngre! Bara det! Åhh hyacinter, bästa :)
    Kram från Titti

    SvaraRadera
  5. Grattis i efterskott!
    Vi äter oftast kalkon kring den 11.e när svåger fyller, så ock i år. Det är ju så gott!
    Kram Gunilla

    SvaraRadera
  6. Grattis till ännu ett år! Omgiven av både hyacinter och gofika och med dina närmaste ser
    jag att du har haft en bra födelsedag. Älskar också hyacinter... och munkar, hihi!
    Kramar från Eva-Mari

    SvaraRadera
  7. Bon anniversaire avec un peu de retard !

    SvaraRadera

Tack för dina ord och tankar.