fredag 25 november 2022

Julstjärna och så kan det bli.

 Varje första advent sedan vi flyttade tillbaks hit så ska det vara en eller helst två julstjärnor i köket på första advent. 

Det ska dofta pepparkaksbak och hänga en pepparkaksstjärna i fönstret. Jag vill att man ska andas in advent och få en mysig känsla av väntan här hemma. 

Gärna bjuda hem några på glögg och lite mingel. Bjuda på gott att äta och fira första advent. I år är det inte som vanligt, det är ovanligt kan man säga. Vi bjöd in på kalkonmiddag istället. Inga pepparkakor är bakade, inga saffransbullar heller, inga röda gardiner är uppsatta heller. 

Men jag har en julstjärna på köksön. Innan söndag så kommer det bli stämningsfullt här på ett eller annat sätt. Hoppas det i alla fall.


Vi kommer duka upp en härlig middag för en si så där en 13-17 personer. Nej det är inte Thanksgiving utan en på tok försenad Mårten Gås. En gås som är utbytt till kalkon som vanligt. Ja inte bara en utan två.

Men visst ska man vara tacksam för mångt och mycket. Som att ha en stor härlig familj som älskar kalkon.


Kram Pia


3 kommentarer:

 1. Mums med kalkon!
  Du har gott om tid på dig att sätta upp röda gardiner och att baka pepparkakor :-)
  Jamen, visst skall det vara en och annan julstjärna. Så juligt...
  Ha en fin första advent!
  Kramen,
  Anneli

  SvaraRadera
 2. Älskar kalkon och det köper vi ofta, men inte hel då.
  Min julstjärna som jag experimenterade med har dött. Men vi har fått en ny av grannen. Men den är så stor så den ska få en plats i trädgården. Du hinner att få upp röda gardiner till jul, det är många veckor kvar till julafton.
  Ha en fin och bra lördag.
  Kram Carin

  SvaraRadera
 3. Ja en god kalkon sitter aldrig fel! Traditioner är viktiga! Och härligt med så många till bords :)
  Må gott och kram från Titti

  SvaraRadera

Tack för dina ord och tankar.