lördag 3 september 2022

Grinden

 Lördagsmorgnar gillar jag, så härligt att kliva upp och ha två lediga dagar framför mig. Jag kliver upp tidigt så jag hinner vara ledig länge. Vill inte sova bort dagen. Brygger kaffe och tänder en brasa. Bara fyra grader varmt ute. Sen tänker jag på veckan som varit och är väldigt glad att den är över.

 Men en av dagarna så gick vi på en liten utflykt, mysigt och då passerade vi den här grinden. Jag lade märke till den på vägen bort och tänkte lite vad som hänt och varför den inte används. På vägen tillbaka så stannade jag och tog en bild. Tankarna for som vanligt i skallen. Att den är lite som jag, gammal och sliten, spår av livet som gått. 

Orken som saknas att fräscha upp och grindar eller möjlighet till nytt jobb är liksom stängda. Just den här grinden tycker jag är väldigt vacker och berättar lite om vad som en gång varit. Att det suttit en fin blomma där i krukan och att barn kanske öppnat och stängt den hundra gånger. Att syrenhäcken varit klippt och tät kanske.

Oj här sitter jag och blir lite sorgsen, det ska man väl inte vara på en lördag. Nej upp med hakan och mungiporna. Någon gång i framtiden kommer kanske någon att fixa till den och göra så att den går att öppna igen. 

Kram Pia

3 kommentarer:

  1. En stängd grind speglar ju så mycket symbolik. Speciellt om den är gammal och trött. Ger så många känslor.
    Ha en fin helg.
    Kramar från Eva-Mari

    SvaraRadera
  2. Fin grind och fina tankar...
    Kram från Titti

    SvaraRadera
  3. Det låter sorgligt när du berättar, läser mellan raderna att det är lite jobbigt just nu.
    Ta hand om dig vännen, jag hoppas det kommer ljusare stunder. Det gör det!
    Kram Gunilla

    SvaraRadera

Tack för dina ord och tankar.