söndag 29 maj 2022

Smørrebrød av rester

Det blir ofta mat över här hemma nu för tiden. Det kan vara en halv burk med räkor, kan vara några pannbiffar eller en avokado som nästan är övermogen. 

Att äta samma mat två dagar i rad är inte så kul. Klart man kan frysa in två pannbiffar och ha en annan gång men frysa räkor på burk har jag inte testat. Men det kanske fungerar. I alla fall kom vi på att göra Smørrebrød till middag. Man gör sin egen och toppar hur man vill med det som finns. 

Piffade till dem lite extra än om man bara tagit en vanlig macka. Det smakade väldigt bra måste jag säga. Om man vill så passar "en lille en" bra till. 

Brukar ni göra Smørrebrød ?

Kram Pia

3 kommentarer:

  1. De där mackorna såg jättesmarriga ut.
    Det är väldigt länge sedan vi gjorde goda mackor till middag. Men tack för tipset.
    Ha en fin söndag.
    Kram Carin

    SvaraRadera
  2. Tror reker kan fryses... man får jo kjøpt frosne reker med skall. Men man kan kanskje ikke fryse noe som har vært frosset tidligere? Jeg lager meg ofte slike smørbrød av rester. Det blir ofte rester når man bor aleine.

    SvaraRadera
  3. Mmmmm, smörrebröd är gott det :-) Den lille hoppar jag över!
    Ha de gott. Kram, Catarina

    SvaraRadera

Tack för dina ord och tankar.