torsdag 27 maj 2021

Panerad fisk till middag

 Variation och fantasi. Ja vad ska man hitta på till middag. Jag hittar en påse med Pangasius filéer och två påsar slattar pommes i frysen. 

Det får bli Fish&Chips. Sen fanns det en burk aioli också i kylen som maken inhandlat enbart till mig och sonen som gillar vitlök. Det kan bli gott till faktiskt eller så kan man välja på köpt remouladsås. Salladen kommer direkt från växthuset. Ja inte tomat, gurka och paprika men annars. 

Jag skar upp bitar när fisken var ganska så fryst. Bra val. Saltade, kryddade med vitpeppar och pudrade över mjöl. Sedan ner i ägg och vände i ströbröd. För att få lite smak på fisken så har jag i salt, svartpeppar, chilipulver i ströbrödet. Sedan fick dom ligga där och vila ett tag innan jag stekte dem. Jag använde hälften rapsolja och hälften kokosfett. 


Droppade lite lime över innan servering. Väldigt gott faktiskt.

Kram Pia

3 kommentarer:

  1. Ser mycket gott ut.
    Kram Carin

    SvaraRadera
  2. Ser väldigt gott ut! Chili i ströbrödet har jag aldrig testat förut. Det ska jag komma ihåg till nästa gång jag panerar fisk. Panerad rödspätta är favoriten här hemma. Med potatismos.
    Skönt att det är fredag idag! Trevlig helg! Kram Birgitta

    SvaraRadera
  3. MUMS!! Sån mat gillas :) Ser sååå gott ut!
    Här blev det mos och färdiga köttbullar idag, var inte alls lika mumsigt kan jag säga...
    Kram från Titti

    SvaraRadera

Tack för dina ord och tankar.