onsdag 13 januari 2021

Vintern är här

 Nu blev det plötsligt kallt och vitt. Minus 10 grader i morse när vi skulle köra iväg till verkstad för att laga en av bilarna. 

För att slippa sitta där i timmar och vänta så körde vi med två bilar och åkte hem i mellan. Det var en helvetesfärd kan jag säga i 50-60 km/h. Oj Oj så halt. Jag satt stel som en pinne och höll krampaktigt i ratten vågade inte ens ta av mig mössan. Temperaturen steg från -10 till -1 på 20 minuter och det var glansis på vägen. Vi klarade oss dit och hem helskodda. 

Nu var jag tvungen att flytta in pelargonerna från uterummet. Det har varit en perfekt temp där ute tills nu. Bara att hoppas på det bästa och sen så ska de planteras om i februari. 

Julkuddarna åkte bort och lite gamla kuddfodral åkte fram ur skåpet. Har fått en ful ovana att ligga där och glo på tv:n. Skönt med en drös kuddar då. 

 Snart ut och halka på vägarna igen för att hämta bilen. Snön faller så kanske det kan bli en liten skidtur till helgen. Det är bra roligt det. Roligare än att köra bil på hala vägar.

Kram Pia

5 kommentarer:

 1. Håller med dig, även om jag inte åker skidor. Så är det bra roligare än att åka på hala vägar med bilen.
  Kram Carin

  SvaraRadera
 2. Jahaja, där ser man, lite snö och vinter.
  Snön missade oss den här gången, men kallt blev det och de dyblöta, dränkta vägbanorna frös till blankis. Men det är väl bara att gilla läget och sätta dobbar på fötterna.
  Ha de gott och hoppas att du får njuta av lite skidåkning. Kram, Catarina

  SvaraRadera
 3. Oj oj oj så mycket snö!!! Ja att köra när det är halt är en mardröm!! Jag förstår att du hade mössan på :)
  Ingen snö här alls. Bitande kallt bara. Och halt. Din kuddhörna ser mysig ut :)
  KRAM från Titti

  SvaraRadera
 4. Dina pelargoner ser ännu gröna o fina ut!
  Ja, inte kul o köra när det är halt inte!
  Kram Gunilla

  SvaraRadera
 5. Så fina dina Pelargonerna är de verkar ha haft det riktigt bra där de varit.Isiga vintervägar är inte särskilt trevligt att köra på det kan så fort hända att man halkar av vägen men tur att det gick bra.Ha det gott/Margareta

  SvaraRadera

Tack för dina ord och tankar.