torsdag 7 januari 2021

Julen stannade lite extra

 Första dagen på jobbet på ett tag. Allt är som vanligt igen, eller? 


 Nähä det är det inte för i vanliga fall så skulle alla julsaker vara borta här hemma nu. Men se så är det inte alls. Julgranen står så grön och grann i stugan och alla stakar och stjärnor lyser för fullt. Några tomtar kikar fram bakom blommor och blad och jag känner inte minsta stress över det alls. Så skönt. På köksön står hyacinterna i full blom och en ny knopp har visat sig på amaryllisen. 

Julkuddarna ligger fint i sovrummet och i soffan, den som förövrigt skulle behöva puffas upp en aning. Nötterna är ju inte knäckta på långa vägar och jag skulle lätt kunna köpa lite julmust och kränga en skinkmacka med senap.

 På Insta ser jag hur äldsta barnbarnet bakar pepparkakor. Jag småler och önskar att jag skulle få smaka en. Bara för att just hon bakat den. Så för en gångs skull så dansar vi ut julen först på tjugonda Knut här på Villa Ryttarängen. Min nya avspända tillvaro har just börjat. 

💓

Kram Pia

6 kommentarer:

  1. Låter härligt, precis som det ska vara 😃👍.
    Leve avspändheten 😉😊.
    Kram Carin

    SvaraRadera
  2. Skönt! O mysigt med ännu det juliga kvar. Här blev så kalt o trist, så jag nästan ångrade mig... Njut du ett tag till!
    Kram!

    SvaraRadera
  3. Här finns julen kvar tills nästa vecka med. Kram.

    SvaraRadera
  4. Haha - jo julen är kvar här också känner ingen brådska med att städa bort den. Men någon tänder inte julgranen längre antar att jag får en vink - det är dags nu. Och vem vet kanske i morron :)

    Kram, Carina

    SvaraRadera
  5. Det finns ingen annan än en själv, som bestämmer när man ska plocka bort sin jul! :) Skinkmacka och julmust är ju supergott även hör hemma där julgranen är borta ;) :)
    Vad glad jag blir när du inspireras av mig! Klart du kan ha blått till din gråa soffa! Det är jättesnyggt! Det har jag haft i soffan på Smögen när den var grå (nu är den vit) och grått passar väl till allt...?! ;) :)
    Kram och njut av helgen!
    /Maria

    SvaraRadera
  6. Heja för din nya avspända tillvaro!
    Jag tänker också dansa ut julen på tjugonda Knut. Mest för att jag tycker att både julgranen och andra ljus lyser upp så fint i mörkret och det behövs nu. Tomtarna åkte dock på Nyårsaftonen men jag hade en hyacint som blommade sent jag också och det gör väl inget. Man får låta dem ta sin tid.

    Kram, Anneli

    SvaraRadera

Tack för dina ord och tankar.