Nybakat bröd som man gör själv det är bra härligt det. Jag som inte brukar gilla att baka har faktiskt ändrat mig. Nu ser jag till att alltid ha jäst hemma men ibland så händer det att den är slut.
Då kan jag rekommendera denna goda limpa. Jag skulle kunna tänka mig att pilla i några russin eller solrosfrön men det får bli en annan gång.
Görans snabbakade limpa.
1 limpa
Ugn: först kall sedan 200 grader
3/4 tsk bakpulver
3 dl. grovt rågmjöl
4 dl. vetemjöl
1 1/2 tsk fänkål
1 ½ tsk bikarbonat
3 d filmjölk
1 ½ dl mjölk
1 dl sirap
Blanda ihop dom torra ingredienserna och rör ner filmjölken, mjölk och sirap.
För över degen i en smord, avlång bakform. 2: liters.
Ställ in formen i kall ugn och sätt värmen på 200 gr.
Efter 40-50 minuter är limpan klar. Stjälp upp den på ett galler.
Och lägg om en bakduk. Låt limpan kallna innan Du skär skivor av den.
Lycka till.
Kram Pia
Här försöker jag också alltid att ha jäst hemma.
SvaraRaderaTack för detta recept och precis som du skriver, så kan man ha i lite russin eller frön.
Kram Carin