torsdag 17 december 2020

En klassiker och det bubblar

 Vad ska man äta är ju den där klassiska frågan. Jag är sugen på stekt strömming och potatismos, hintade maken. 

Ja men visst, varför inte. Bra och billig mat, god också om man frågar mig. Vet ju att många ratar strömming på grund av benen. Jag märker inte av dem om jag ska vara ärlig. Njuter av middagen idag. Så gott!

Jag mår också bra igen och jag har startat en surdeg. Jajamensan, för första gången i livet. Jo jag är lätt påverkad och efter tv-tittandet hos kocken Susanne så fick jag sådan lust att ha eget bakat surdegsbröd till jul.  

Ser ni? Det är små bubblor, jag har lyckats med steg 1. Tjohooo! Fortsättning följer så klart. Det kan ju bli fiasko också, man vet ju aldrig. Men jag ska försöka ändå.

Kram Pia

3 kommentarer:

  1. Stekt strömming är så gott. Jag sitter inte heller och plockar bort benen i den.
    Så spännande med din surdeg som redan börjat bubbla.
    Kram Carin

    SvaraRadera
  2. Hjälp så gott! Älskar stekt strömming med potatismos. Inlagd strömming också. Brukar göra den till jul men har helt glömt bort den i år för inget är ju som vanligt längre. Surdeg har jag aldrig testat men tänkt... nån gång.

    Skönt att du är på benen igen!
    Kramar från Eva-Mari

    SvaraRadera
  3. Grattis till steg 1! Jag kom aldrig dit vid mitt försök och sen har jag faktiskt inte prövat. Mest för att jag drog ner ännu mer på mjölkonsumtionen. Stekt strömming, potatismos och brynt smör är en ren och skär delikatess :)

    Kram, Carina

    SvaraRadera

Tack för dina ord och tankar.