måndag 24 augusti 2020

På tork

Jag har börjat torka lite av varje. Små buketter av eterneller, lavendel och oregano. 


Andra kryddor/örter ska snart skördas de med som timjan, rosmarin och citronmeliss. Senare så torkar vi trattisar och allt det goda har vi nytta av sedan i vinter. 


Så härlig känsla att dra på med kryddor på pizzan från egen gård. Frysen fylls också med morötter och lingon. 


Sen ska vi torka äppelringar som smakar jättegott i filen tillsammans med kanel. Den har vi dock inte här. Kanelen menar jag då. Chilin är snart klar för att torkas den med. Vissa läggs in, andra fryses. Gurkorna läggs in och rödbetorna likaså. 


Fast nu ska jag testa att frysa in några också. Samma med tärningar av squash.


Det är en rikedom att äga en trädgård där man kan så och skörda.

  Kram Pia

3 kommentarer:

  1. Så avundsjuk på alla som kan skörda sitt eget denna tid. Det är
    de gamla husmodersgenerna som talar. Man har det i sig att spara
    inför vintern. Så mycket gott du har!

    Ha en fin sista augustivecka.
    Kramar från Eva-Mari

    SvaraRadera
  2. Vad härligt med egen skörd! Så gott och mysigt, en rikedom som du säger.
    Här är det ju tyvärr ingen idé riktigt... när man bor på två ställen under sommaren...

    På tal om tapeter... Boråstapeters kollektion Borosan har ju också massor av riktigt prisvärda tapeter. Testar (vet inte hur det funkar) att lämna en länk här på en som jag tror skulle passa dina önskemål...
    https://www.bygghemma.se/golv-och-vagg/malarfarg-och-tapet/tapeter/monstrade-tapeter/tapet-borastapeter-borosan-17-anna-33545/p-815535
    Kram/Maria

    SvaraRadera
  3. Du kan skiva squashen, ha på tomat sås och ost. In i ugnen till de fått färg 200 grader, goda minipizzor

    SvaraRadera

Tack för dina ord och tankar.