söndag 5 juli 2020

Små under

Gallring av morötterna visar små spröda primörer. Inte mycket att skryta med precis men vi äter upp dom ändå. 


Det är något märkligt i år. Våran lök gick snabbt upp i blom och där under finns typ inget alls. Likadant med rödbetorna. Värsta blasten men fjuttiga små betor. 


Jag läste på lite och det beror sannolikt på att vi sådde tidigt och att Maj var så kall. Vi får se hur det blir framöver. Bönorna blommar vackert och några sockerärtor har vi fått njuta av. 


 I rabatten som jag inte brytt mig särskilt mycket om ser ut som en bukett. Snart ska stockrosorna slå ut och det ska bli spännande att se vilka färger för det har jag glömt. 


En mulen och regnig söndag här och lite seg är jag allt efter gårdagens bravader. Poolhäng, räkor med vitt och boule utmaning hos syster. Sen fick jag ju den där promenaden också 2 km hem mitt i natten.  Älskar sommaren!

Kram Pia

4 kommentarer:

  1. Ja det är nog maj som ställde till det...mina kronärtskockor står helt stilla! Växer ingenting! Jordgubbarna åt hönsen upp och nu har de upptäckt hallonlandet också...morr!
    Ha en skön söndag och KRAM!
    Titti

    SvaraRadera
  2. Odlingarna beter sig helt klart udda jämfört med annars. Även här har en del betor gått i blom och är så träiga att de inte går att äta. En del kom ju inte upp alls och andra är jättefina.
    Låter som om du haft en helt underbar helg, poolhäng är ju inte alls dumt och nattliga promenader kan vara så härliga.
    Ha de gott. Kram, Catarina

    SvaraRadera
  3. Regn kommer nog göra susen nu för det har varit en period med mycket sol

    SvaraRadera
  4. De var inte stora de morötterna, men helt ätbara ändå. Hoppas skörden blir bättre längre fram nu.
    Ha en bra ny vecka nu.
    Kram Carin

    SvaraRadera

Tack för dina ord och tankar.