måndag 29 juni 2020

Nu ger det resultat

Mål och syfte ni vet, ja och gärna resultat av det arbete man lägger ned med sådder och annat pill från januari till Maj. 


Nu börjar det arta sig här faktiskt. Jag är lite feg när det gäller att testa nytt men efter flera år av försök för att få Törnrosas Kjortel att ta sig så är det nu äntligen blommor i klätterväxten. Tjoho! 


Krassen blommar så smått, den kommer att bli så fin den oxå med tiden hoppas jag. Gillar att kombinera med lite olika växter för att se hur det tar sig an. I dag köpte vi lite nytt. Tänk att det ska vara så svårt att övervintra röda pelargoner. 


Rosa går jättebra, men icke dom röda. Vi handlade två nya röda bara för att. 


Sedan älskar både jag och maken nejlikor så dessa ska få ta plats i trälådan som just nu är full av solrosfrö. 


Ekorrar och fåglar mumsar där varje dag. Nu ska vi hälla ut allt på marken och få i ny jord samt plantera. Kan hända att det blir en hänglobelia där också. Vi får se. 


I morgon så ska vi hämta hem vår gräsklippare. Nu har vi bidragit nog till mångfalden hos våra insekter vad gäller vitklöver, prästkragar och annat viltblommande. En ståtlig Digitalis är inte så tokigt det heller för humlor och bin.

Kram Pia

4 kommentarer:

  1. Så vackert och vilka gröna fingrar du har! Jag kan känna mig lite frustrerad här uppe i Dalarna ibland eftersom det känns som om att vi bor i en väldigt karg växtzon i jämförelse med hur det ser ut söderut i Sverige. Jag avundas...Vill ha massor av blomster. Kul att Törnrosas Kjortel tog sig :-)
    Kramen och ha en fin dag!
    Anneli

    SvaraRadera
  2. Så kul att det tar sig det man lagt ner arbete på innan sommaren kommit.
    Kram Carin

    SvaraRadera
  3. Har du drivit upp alla blommor från. frön? förutom nejlikorna och pelargonerna som ni hade köpt?
    Vad duktig du är!
    Jag satte en massa blomfrön i mina pallkragar i år... Men nu förstår jag att man ska följa "beskrivningen" på påsen och sätta varje frö med visst mellanrum...det blev jättetätt mellan plantorna när de kom upp och jag har gallrat, men de tar liksom död på sig själva ... hahaha.... bättre lycka ett annat år (kanske) ;)
    Kram/Maria

    SvaraRadera
  4. Minsann är arbetet mödan värt! Så fint det blommar hos dig! Känner inte igen att just röda pellisar är svåra att övervintra? Tycker det är tvärtom faktiskt. Du har nog haft otur tror jag!

    Ha en fortsatt fin semester.
    Kramar från Eva-Mari

    SvaraRadera

Tack för dina ord och tankar.