tisdag 19 maj 2020

Potatissallad och tankar kring kött

Dagarna går och går och jag känner mig rätt så pigg idag. Om man bortser från att näsan är toköm och nacken lite stel. 


Maken svängde ihop en makalöst god potatissallad härom dagen. Vegetariskt så det stänker om det. Vi åt fetaost till. Känner mig inte alls dum i huvudet för det liksom. Hörde att hjärnan inte utvecklas som den ska om man är vegetarian ja eller vegan. Det är avsaknandet av vitamin B12 har jag läst på om nu. Allvarlig brist kan ge hjärnskador hos barn och hindra deras utveckling. Jag tänker att det finns otroligt korkade människor som äter kött också. Vårt köttätande är en betydande orsak till att nya pandemier uppstår, menar infektionsöverläkaren Björn Olsen. Nog om det.    


Utsikten mot dammen i norr är lite magisk just nu. Älskar ljuset och kungsängsliljorna som blommar där. Jag sätter mig i solen på altanen. Reflekterar över dilemman och märkliga beteenden. Lyssnar på porlandet från dammen och på fågelsången. 


Blir allt någonsin som vanligt igen? Nej jag tror inte det.


Kram Pia 

2 kommentarer:

  1. Haha..ja expertisen ,nämligen de som tror hur saker och ting är har talat, trots det så har 60 år av vegetarisk mat hållit mig i form utan kött tills dagen då fiskarn Anders kom in i mitt liv...då blev det fisk och skaldjur.De var det,
    Tänker också på det förunderliga liv som vi alla nu måste acceptera.Inget blir som förr utom mer intresse för natur och växter.Älskar det mysiga programmet på Tv i kväll.Skönt att bara flumma iväg bland pyssel och maträtter. Natti!

    SvaraRadera
  2. Finns många teorier om vad man ska, borde, behöver äta. Och precis lika många för vad man inte borde, behöver äta. Känns bättre att gå på sin egna magkänsla för vad man vill äta.
    Kram Carin

    SvaraRadera

Tack för dina ord och tankar.