Halloj där.
Visst är det praktiskt med mat som liksom sköter sig själv i ugnen.
Gillar när man kan göra hela middagen i långpannan. Nja förutom såsen då. Gör det enkelt här också. Rödvinssås på påse med lite honung och timjan i. Gött!
Gammal såskanna från min samling. Köpt på loppis. "Ulla" från Gustavsberg |
Jag serverade en enkel sallad med rädisor och gurka samt lite rönnbärsgele till.
Svart skål från Boda Nova kan man kanske hitta på retrobutiker. Liknande småskedar finns här |
Här kommer mitt recept på
Kycklingklubba med hasselbackspotatis, äpple, tomat och lök.
1 påse kycklingklubbor
6-8 potatisar
1-2 rödlökar
1-2 äpple
2 tomater
5 cm purjolök
1 vitlöksklyfta eller ingen
2 msk ströbröd
riven ost
salt&peppar
allroundkrydda
chilikrydda
citronsaft
olivolja och lite smör
Tina klubborna eller halvtinade funkar också. Pressa över citronsaft och krydda med kryddorna runt om klubborna.
Skär potatisen i tunna skivor, men inte helt igenom. Om det är stora potatisar så halvera dem först. Salta och peppra potatisarna.
Skala och klyfta rödlöken
Skär purjon i bitar
Hacka vitlöken grovt
skiva äpplet.
Lägg allt samman på plåten
Ringla över olivolja och klicka lite smör i pannan sedan in med allt i ugnen 175 grader
Ta ut plåten efter ca.20 minuter och ös kyckling och potatis.
Strö över ströbröd och ost på potatisen.
Klyfta tomaterna och lägg på plåten. Låt stå i ca. 15-20 minuter till.
Duka med finporslin och vikta servetter, det blir liksom pricken över I:et. Våra tallrikar kommer från Boda Nova (bröllopspresent)
här finns liknande
här finns liknande
Kram Pia
Sponsrat inlägg
Mums så gott och praktiskt. Kram Eva
SvaraRaderaSå gott och alltid bra när man kan fixa hela middagen (förutom såsen då 😉) på ugnsplåten.
SvaraRaderaHa en fin trettondagsafton.
Kram Carin
vi marinerar kycklingsfilen innan :) mums
SvaraRaderaOj, vad gott det ser ut och snyggt serverat!
SvaraRaderaFin trettondagsafton
/Anette
Tidigare Rost och rädisor
Allt på en plåt är suveränt!
SvaraRaderaKram