tisdag 8 oktober 2019

Moussaka på en tisdag

Tisdagar är en hyfsad bra dag tycker jag. Idag så gjorde jag ett byte med en kollega så att jag kunde sluta lite tidigare. Jag skulle träffa en god vän i stan på en fika. 

Vi har så mycket att prata om jämt så tiden bara flyger iväg. Hemma väntade en sjukt god Moussaka, vegetarisk så klart. 


Jag är ju så bortskämd med att få lagad mat när jag kommer hem. Delar gärna receptet som är från Viktväktarna. Genom att byta ut köttfärs mot quornfärs så sparar man många points (5/portion) och så är det Klimatsmart.

Ingredienser:
 2 st Lök, Hackad
 400 g quornfärs 
1 tsk Margarin flytande 80% 
1 msk Tomatpuré 
4 dl Tomater, krossade 
2 st Aubergine, stora 
1 msk Olivolja 
3 dl Mjölk 0,5% 
1 ½ msk Vetemjöl 
1 st Ägg
 1 dl Ost riven 17% 
Instruktioner :
 Hetta upp en stekpanna med margarin och bryn lök, och färs tills det blir smuligt och får gyllenbrun färg, Tillsätt tomatpuré och låt det bryna ytterligare 30 sekunder och slå sedan i tomaterna. Låt det koka sakta ca 30 minuter, smaka av med salt och svartpeppar.

 Skiva auberginen i centimetertjocka skivor, pensla dem med oljan. Stek auberginen på båda sidorna. Slå mjölken i en kastrull, vispa i mjölet och låt det koka upp under omrörning. Låt såsen sjuda några minuter, ta bort den från spisen och vispa ner ost och ägg. Varva aubergine, ostsås och köttfärs i en ugnsfast form, baka i ugn, 190° i 30 till 40 minuter. Servera moussakan med en sallad.


Kram Pia

2 kommentarer:

  1. Bra att du är bortskämd med lagad mat när du kommer hem! Och den ser så smaskig ut!

    Kramar från Eva-Mari

    SvaraRadera
  2. Bortskämd med en sådan sak är toppenbra. Såg väldigt smarrigt ut också.
    Kram Carin

    SvaraRadera

Tack för dina ord och tankar.