söndag 21 juli 2019

Natten att sova på

Varma heta dagar tar på lite. Fast jag gillar det, för det ger mig ett lugn eftersom jag bara orkar sitta ner och bara vara.

 Jag behöver sånt. Jag älskar att sitta kvar ute på pooldäck tills solen sänker sig bakom trädtopparna i väst, sitta och inta mörkret. Fast det varma liksom sitter kvar i sommarnatten. 

Myggorna biter mig lite och det är inte bra alls. Jag är känslig för dom. Får ont och kliar mig blodig. Nopp inte alls överdrivet ett dugg. Det är sanning. Jag slölyssnar på tv:n som står på medans jag kliar mig, att det var 50 år sedan vi landsteg på månen. Mäktigt! Fast jag har ju inte ens landat här på jorden ännu trots att jag snart är 60. Nåväl jag sitter kvar lite där ute i svala natten, filar fötterna och kliar mig så det gör ont. 

Dricker en sista Aperol Spritz. Ja man får göra det när man har semester. Tänker på att jag blivit farmor till två, att jag nyligen fått hålla om och vara nära dom. Gott och härligt! Jag spanar ut på natthimlen, ser några stjärnor lysa lite svagt. Kanske Orions bälte och polstjärnan. 

Känner mig så oerhört liten men ändå inte. Nu natt och tid att sova lite. Just det.. vi grillade eldosten som jag gjort. Så jädrans gott! Jag plockade renfana också, för att hålla bort flugorna mest. 


Kram Pia

4 kommentarer:

 1. Härligt att bara få sitta och reflektera över livet. Tror du behöver sitta still! Synd bara att du är alltför älskad av myggor!

  Ha en fortsatt fin semester!
  Kramar från Eva-Mari

  SvaraRadera
 2. Att bara få sitta och "bara va" är nog så viktigt det med, och det måste vara en underbar känsla att få hålla de små liven. Kram Eva

  SvaraRadera
 3. Att bara koppla av och känna lugnet infinna sig är gudomligt. Synd att du lider av myggen så dant. Min gubbe är lika dan. River tills det blöder.
  Ha en skön söndag nu med.
  Kram Carin

  SvaraRadera
 4. MMMM vad skönt det låter, bortsett från myggbetten då. Det är så skönt att bara va, utan måsten och njuta av det vackra vi har omkring oss. Liten i storheten liksom.
  Ha de gott. Kram, Catarina

  SvaraRadera

Tack för dina ord och tankar.