fredag 11 januari 2019

Matinspirerad

Fredagsmys på er.

Japp nu har ett av mina favoritprogram startat, nämligen Sveriges Mästerkock. Jag känner mig faktiskt lite inspirerad. 

På jobbet idag så hade vi ett så trevligt snack i personalrummet. Om jämställdhet, om mat, om livet i allmänhet och i synnerhet. För livet är ju som alla vet inte alltid en dans på rosor. Nåväl. Jag fick en bit Halloumiost av kokerskan. Ja från Norrland. Den är sååå in i bomben god. Så kvällens middag fick bli burgare. Nötfärs till köttätarna och halloumi till mig. 

Eftersom detta var en av mina tidiga fredagar så hann jag baka lite bröd, glutenfritt och göra en egen pesto av lite halvseg bladspenat, lite ostkanter och så tog jag solrosfrön. 

Tyvärr var olivoljan naturell slut så jag pytsade i lite av en starkare sort. Med chili i. Men hörrni, det blev sting i den peston. Tjooohooo!  

Nu väntar tv-soffan och lite bubbel. Tror att jag ska hålla mig vaken ett tag i alla fall. Vi väljer handbollen och tänker att vi kan kika på "På spåret" senare i helgen.



Kram Pia

3 kommentarer:

  1. Mums... så gott! Och härligt att hinna baka bröd en fredag efter jobbet!
    Nä, livet är ingen dans på rosor det ska man vara medveten om. Det har sina ups and downs helt klart.
    Vi gillar också Sveriges mästerkock, men får kolla första avsnittet på play eller något, vi kollade klart en serie i onsdags istället. Jag brukar inte följa sådana program, men såg hela säsongen 2018, och blev som du säger, inspirerad. Det är kul med mat om man har tiden. Jag gillar rätt mycket att laga vego faktiskt.
    Kram och fortsatt trevlig fredagkväll!
    /Maria

    SvaraRadera
  2. Men så gott med både pesto och nybakat bröd. Kollar inte på Mästerkocken nu, men det är kul med mat.
    Kram Carin

    SvaraRadera
  3. Mmmm, det där ser alldeles fantastiskt ut. Kom precis på att jag har en bit Öländsk halloumi, kanske ska kopa dig lite där ;-)
    Pesto är så himla gott och prefekt att göra på vilka gröna blad som helst, spenat har jag aldrig testat.
    Krya på dig och ha de gott. Kram, Catarina

    SvaraRadera

Tack för dina ord och tankar.