fredag 30 november 2018

Gården och brygghuset

För fyra år sedan firade vi första advent i Falun. Jag hade fixat en överraskningsweekend åt maken. Vi åkte till Sundborn och strosade runt där bland annat. En helg att minnas. Nåja det kanske blir fler sådana tillfällen. Vem vet.

Gården och brygghuset akvarell 1897
 Jag brukar ha en almanacka med Carl Larsson bilder i köket en planeringskalender. Glömde beställa en inför nästa år. Fast vet ni? Min kära syster hade gjort det åt mig. Åh så glad jag blev och är fortfarande. Nu kan jag njuta av hans fina akvareller ett år till. 
Önskar att det såg ut som på bilden här ovan. Men det gör det inte. Det regnar på tvären. 


Min gård och grannens brygghus foto 2018
Lite snö på det här och en liten tulta på spark så skulle det se ganska så lika ut.

Kram Pia

4 kommentarer:

  1. Sparkföret är inget vidare här heller ;-) Men jag gläds åt att det fylls på vatten i våra sjöar och åar, vilket vi så väl behöver.
    Gårdsidyll a la Carl Larsson är aldrig fel, finns väl inget svenskare än det. Jag älskar hans bilder och har en så underbar bok från min morfar med just Carl Larssons inredningsideal. "Ett hem" med 24 målningar och texter av Carl Larsson, boken gavs ut 1899 men den jag har är ett nytryck från 1969.
    Ha de gott. Kram, Catarina

    SvaraRadera
  2. Ja, men precis... en liten tulta, en spark och lite snö så har du din egen Carl Larssongård! (jag har förresten köpt en glögg som heter Lilla Hyttnäs och har en Carl Larsson-målning på etiketten, kommer upp på bloggen inom kort ;) )
    Jag tycker inte alls att man behöver tänka på vilken sorts gardiner som är mode just nu eller inte, det handlar mer om vilken STIL man har, vad man gillar och så. Tycker JAG i alla fall! Klart man inte köper nya julkuddar till soffan varje år! Inte ens jag som är kudd-tokig haha... Nej, men jag kanske inte plockar fram alla varje år, eller så ligger de på olika platser i huset och på så vis skapas det variation. Lika med gardiner och pynt, jag har lite att välja mellan, men allt kanske inte tas fram och allt har ingen bestämd plats. Man ska ha det så som man trivs med. Julmys blir det ganska enkelt! Lite dofter av barr, saffran, kanel... tända ljus och värme...
    Så fina hyacint-arrangermang med småljusen i! Du är duktig på pyssel Pia, glöm inte det!
    Kram och ha en fin första adventshelg!
    /Maria

    SvaraRadera
  3. Hade varit ett vackert kort i juletid. Så tråkigt med regn och rusk när det ska vara vinter i Sverige. Jag hoppas att det finns någon snö när vi kommer till Sverige under julen.
    Ha en fin fredagskväll.
    Kram Carin

    SvaraRadera
  4. Minns att ni var här i krokarna... men är det fyra år sen??? Tiden går så fort.
    Ja, Carl Larsson-gården är vacker alla årstider. Det är en särskild atmosfär där.

    Ha en fin första advent!
    Kramar från Eva-Mari

    SvaraRadera

Tack för dina ord och tankar.