torsdag 4 oktober 2018

Kanelbullar och annat onyttigt

Tänk så enkelt man trycker ner onyttigheter. En kanelbulle slinker snabbt in i munnen och försvinner. 

Näääe den försvinner inte den omvandlas till valkar. Ja i alla fall om man bara sitter och slöar i soffan. Just nu hör jag Mia Skäringer i bakgrunden som pratar om kroppshets. Förstår du vad jag menar då? Säger hon. Ja självklart. Jag tror faktiskt att nästan alla kvinnor förstår vad hon menar.  Ja kanske män också. Har faktiskt inte hört män babbla på om kroppsfixering i den graden som vi kvinnor gör. Men jag kan bara inte tycka om mig själv när jag vantrivs i min kropp.  

Men jag gillar att äta gott och onyttigt, gillar att äta nyttigt också men det blir liksom aldrig någon balans. På måndag, då ska jag bättra mig, börja mitt nya liv. Undrar just hur många gånger jag intalat mig själv detta. Det verkar inte ske. Kan det vara så att måndagar är en riktigt dålig dag att börja sitt nya liv på?  Det är just det, man misslyckas och så är ekorrhjulet i gång. Självplågeriet! Förresten så ser ju Mia bra ut. Lätt att säga att man ska vara nöjd då. Sen är det ju en annan sak också, jag pratar hälsa. 

Övervikt är inte bra för hjärt-kärlsjukdomar. Jag får ju höra att jag är "måttligt överviktig" när jag besöker läkare. Höra att jag borde gå ned lite i vikt. Ständigt påminnas om hur viktigt det är med fysisk aktivitet. Ja ja det var ju bara en liten parentes till kanelbullens dag. Ja eller en jäkligt stor parentes om sanningen ska fram.
Kram Pia

3 kommentarer:

 1. Här åkte 2 st. bullar ner i magen idag.
  Kram Carin

  SvaraRadera
 2. Ha ha ja måttligt överviktig har jag också fått höra! Måttligt, hm...själv såg läkaren ut som en vandrande vålnad!!!! Äh strunt i midjemåttet och njut av både gott blandat med nyttigt! Blir så trött på kvinnor som har st 36 och känner sig såååå stora, morr säger jag bara.
  Ha en fin fredag kära du...
  Kram Titti

  SvaraRadera
 3. Hej Pia,
  Ja kanelbullar tenderar att vara försvinnande goda och är de nybakade och varma så slinker de ner en efter en utan att någon såg det :-) Och då räknas det väl inte? :-) Jag älskar Mia Skäringer och har sett hennes program och kropps-hetsen. Visst är det tragiskt att vi kvinnor kan drivas till att må så dåligt över våra kroppar på grund av samhällets normer ang. kroppar. Jag tycker att fokus skall ligga på hälsa istället.
  Jag önskar dig och din familj en underbar helg,
  Kram, Anneli

  SvaraRadera

Tack för dina ord och tankar.