tisdag 18 september 2018

Sköna plagg

Det här med att vara hemma och inte kunna göra så mycket är lite farligt. Jo man klickar lätt hem en massa. Jag har ju bestämt mig för att tänka mig för när det gäller shopping. Behöver jag verkligen det jag tänker köpa. 
Svaret på den frågan är JA. Mina gamla fritids/jogging brallor är säkert fem om inte sex år gamla. Jag har lappat dom med en liten nyckelpiga och nu blev dom fulla av färg. Så JA jag behöver nya.
Huvtröjan min gråa blev också full av färg och den var lika gammal den. Jag måste nog ha en ny. 

Inom kort ska jag och maken åka till Öland på skördefest. Då behöver man ha bekväma, sköna kläder som passar både till friluftsliv och lite mer socialt när man ränner på konstutställningar, marknader, loppisar m.m. 

Jag försöker tänka att man ska kunna ha allt till allt om ni fattar. Mixa och matcha. Jag tänker att man lika gärna kan ha ett par svarta boots till eller klä sig i kjol.

 Kjolen i collaget längre ned finns inte längre men denna i mockaimitation är också fin. Så JA jag behöver lite nytt i garderoben. 

Sedan läste jag på en blogg att det inte enligt bloggerskan är passande att ha jeans, collegetröja och springskor i eleganta miljöer. Tänk att det tycker jag i alla fall. Eller rättare sagt, jag tycker inte man ska bli bedömd efter vad man har på sig. Jag minns en gång när jag, make och son skulle äta middag. Vi var klädda ledigt eftersom vi varit ute hela dagen. På vägen hem stannade vi på ett värdshus på Österlen. Vi var jättehungriga. Då sa servitören att vi serverar inte enklare mat som korv och pommes här. Nej men vi vill inte ha det heller, utan det dyraste ni har svarade vi då och beställde in ett glas rött också.   

Nu får man tycka precis vad man vill i vårt land. Så bra va? 
Alla bilderna är från H&M och just nu är det 10% rabatt på byxor och jeans. Jag är inte sponsrad utan ville bara tipsa lite.
Kram Pia

8 kommentarer:

  1. Mycket snygga och även praktiska kläder som du hittat. Kanske blir det några klick ;-)

    Kram Carin

    SvaraRadera
  2. Tycker som du..., att man inte ska behöva bli bedömd efter vad man har på sig. Har hänt oss också. Sedan kan man tycka olika (Som tur är), om vad som passar eller inte. De kläder du hittat och visar verkar vara perfekta till det mesta. Men, tyvärr brukar jag inte kunna ha H&M kläder, jag är för kraftig (Läs tjock).
    Ha en fortsatt trevlig vecka.
    Kram Tummelisa

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag är absolut inte trådsmal, har stora storlekar och är ganska nöjd med HM faktiskt. Tror inte alls att du är tjock. / Pia

      Radera
  3. Självklart ska man inte bli bedömd för vad man har på sig! Men jag har full förståelse för att det finns klädkoder för olika sammanhang, inget konstigt med det tycker jag. Nu vet jag ju inte vad den bloggerskan du skriver om, menade med sitt uttalande. Men snygga välsittande jeans och rena hela gympaskor kan vara snyggt men kanske inte uppskattas på en tillställning eller en uppenbart "elegant miljö" där man förväntas vara "mera uppklädd". På ett värdshus, skulle jag absolut kunna gå in med jeans. Men om jag blev behandlad som ni blev, då skulle jag åka vidare! Oförskämt sagt, tycker jag och då ska de heller inte tjäna en krona på mig!
    Krya på dig!
    Kram/Maria

    SvaraRadera
    Svar
    1. Den gången hade vi liksom inget val. Vi var så hungriga oc timmen var sen. Fast jag fattar vad du menar. Dom blev trevliga sen så klart. / Pia

      Radera
  4. Hej Pia, Jag älskar den rosa kjolen i mockaimitation! Så snygg i höst till tex. en svart tröja och svarta stövlar!
    Ha en fin kväll! Kram, Anneli

    SvaraRadera
  5. Mmmmm nu till hösten vill man ju gärna ha lite mysigare kläder, härligt stora tröjor och sköna byxor :-)
    Ha de gott. Kram, Catarina

    SvaraRadera

Tack för dina ord och tankar.