onsdag 6 juni 2018

Smördegssnittar

Nationaldagen är här igen.  
I 35 år har det varit nationaldag istället för svenska flaggans dag. Ja jisses vad tiden flyger fram. 

Idag bjuder jag på några små delikata munsbitar. Man tager vad man haver tänkte jag i gårkväll och rotade fram lite ur kylen. Fetaost, vanlig ost, oliver, kaviar, några små aprikoser, och från trädgården hämtade jag ramslök och lite rysk kantlök. Det går säkert lika bra med gräslök.

Jag kavlade ut en platta smördeg och fördelade fyllningen, kryddade med lite chiliflakes. Man kan hacka oliverna lite mer ser jag och bre ut kaviaren allra först men jag var ju hungrig och då är det bråttom. Sen rullade jag ihop och skar små bitar 12 st som sedan gräddades i ugnen på 225 grader tills dom såg klara ut. Kanske en 10-13 minuter. Inte tokigt alls faktiskt. 

Vi satt och pratade livets allvar och vips så var dom slut. Ja så det blev inga kvar tills idag. Vi hade ju tänkt dra ut till havsbandet med picknick. Nu var det ju frost här inatt...Hmmm som jag sa. Järnnätterna! Så det kommer inte bli så varmt och då finns det annat på "Att göra listan" Typ stapla ved. Ja men visst, det är väl ett jättebra sätt att fira på?  

Kram Pia4 kommentarer:

 1. Du är allt påhittig du vännen. Ser bara såååå smarrigt ut, förstår att de försvann i ett nafs. Ha nu en underbar nationaldag. Kramisar Tina

  SvaraRadera
 2. Gud så gott det där såg ut.
  Kram Carin

  SvaraRadera
 3. Gott! Detta ska jag testa i helgen :) Åhhh veden ja, MÅSTE beställa men huuuu jag bävar för denna svettiga stapling i vedboden. Känns ju långt till att börja elda ha ha men det går väl fort misstänker jag...
  Kram till dig denna torsdag!
  Titti

  SvaraRadera
 4. Nam, nam! Det ser verkligen riktigt smarrigt ut. Det måste jag härma rakt av. Kramen! Anneli

  SvaraRadera

Tack för dina ord och tankar.