måndag 30 april 2018

Från Västkust till Östkust på 20 min

Jag sitter och tittar ut på dimman och gråvädret. Det är alldeles kavlugnt som man säger. I går blåste det lite från syd men solen sken och det blev en fin kväll. 

Trots solsken, hav och annat fint så vill inte min hosta ge med sig. Halsmandeln är fortfarande svullen och det känns i kroppen att något är på tok. Jag slocknade tidigt och har sovit i 10 timmar. Vi kanske skippar Valborgsfirandet här i byn. Fackeltåg till brasan står det men om det regnar så får det bli stugsittning. Bara dumt att stå och frysa. 

 
Om igår ja, vi hade planer på att besöka ett café vid Stora Frö, Srandnära men när vi kom dit så var det stängt. Typiskt va? Vi var lite tidiga och mycket hungriga eftersom vi skådat fågel, säl och huggorm vid Långe Jan.  Nåja vi drog vidare upp mot Färjestaden där vi åt lunch vid hamngrillen. Dom hade vegetariska burgare minsann.  Sedan besökte vi Gräsgårds fiskehamn. Inte mycket till liv där inte, men charmigt. Något jag tänkt på är att det målas på tok för lite på ön.

 Kanske färgen är dyr eller så tar vind och vatten hårt på trät. Vi satt en stund och spanade ut över havet på den östra sidan. På den västra sidan så blåste det lite kallt. Tänk att det bara är ca. 8 km från östkust till västkust. Stort gilla på det.  
Jag önskar alla en trevlig Valborg.

Kram Pia

4 kommentarer:

 1. Vackra bilder och visst är det bra att det går snabbt att köra från öst till väst där på ön.
  Ha en bra valborg.
  Kram Carin

  SvaraRadera
 2. Hoppas du får en härlig Valborg och att du får bli frisk nu. Kram Eva

  SvaraRadera
 3. Hoppas du får en härlig valborg! Öland är så vackert. Kram Nina

  SvaraRadera
 4. Ni hade säkert en trevlig kväll även om det inte var perfekt väder.
  Nu är det första maj, hurra, det kan bara bli bättre... fast här regnar det idag.

  Ha en fortsatt fin semester.
  Kramar från Eva-Mari

  SvaraRadera

Tack för dina ord och tankar.