lördag 3 februari 2018

Potatisrosor

Vad blir det för sorts potatis till kycklingen undrade mannen. Jag vet inte riktigt men så kom jag plötsligt på att jag sett något spännande på FB. Potatisrosor i muffinsformen. Jag måste testa.

  Jag har långsamt och vet inte vad jag ska göra och orkar inte dra igång något stort heller.  Men att laga lite annorlunda mat kan jag i alla fall greja. Jag blev sjukskriven ett tag för att reda ut magen.  Nog om det men tråkigt är det, man träffar inget folk. Deppigt värre här! Jag försöker ändå att piffa till det lite. Så här gör man.

Skala och skiva 1 kg potatis i tunna skivor och lägg i en bunke.
Smält 45 gr. smör och häll över potatisen
I med 25 gr. parmesan.
Krydda med timjan, salt och peppar. Pytsa i vitlökspulver om du gillar det.
Rör om och så varvar man potatisen i formen.
In i ugnen ca. 190 grader i 50-60 min.
OBS! Gör inte som jag utan lägg skivorna ner istället.


Rosorna håller ihop bättre då. Är lättare att servera liksom. Här tillsammans med helstekt kyckling fylld med äpple och katrinplommon. Makens del i middagen. En vanlig grönsallad, inlagd gurka och svartvinbärsgelé. 


Värt att prova.

Kram Pia

4 kommentarer:

  1. Ser jätte gott ut !
    Ta hand om dig.
    Kram Pia

    SvaraRadera
  2. Ser ju smarrigt ut! Kanske ska testa ikväll, men då blir det till älgrostbiff.
    Kul med lite nya rätter!
    Ha en fin kväll!
    Kram, Ann

    SvaraRadera
  3. Det där såg jättegott ut. Och snyggt på tallriken med 😉.
    Kram Carin

    SvaraRadera
  4. Ser väldigt gott ut och så fint på tallriken, kommer att testa detta kul med lite nytt. Letar efter olika sätt att laga potatis och hamnade på din fina blogg.
    Ha en härlig dag!
    Birgitta

    SvaraRadera

Tack för dina ord och tankar.