torsdag 1 februari 2018

Fisk på fatet.

Tisdag tycker jag är bra dag för fisk. Men nu är det ju torsdag tänker ni kanske. Ja fast det var tisdag i tisdags, Fniss! 

Hur som haver så gillar inte min kära make lax som är odlad i Norge. Nopp det ska vara fri fisk, frisk fisk  utan en massa bekämpningsmedel och miljögifter.  Jag hittade fjällröding i frysdisken. Visserligen odlad den med fast inte i Norge. Nu vet jag inte om denna fisk matas med foder som innehåller för mycket etoxikin. Usch det är ju läskigt vad konstiga saker det ska behöva finnas i maten vi äter. Jag läser på lite och blir typ snurrig i huvudet. Strömming tex. det ska barn och unga kvinnor bara äta 2-3 ggr/ år eftersom miljögifterna lagras i kroppen.  Här kan du läsa om du vill veta vilka fiskar som inte är bra. Nu åt vi fisk i alla fall. Det var jättegott. Nästa gång jag köper fisk ska jag se efter att den är  miljömärkt.

Bildresultat för fjällröding
  
Jag ville göra potatismoset lite mer festligt så jag blandade i en äggula, spritsade ut små potatisrosor och så in i ugnen 225 grader tills dom fått fin färg. Det heter visst duchessetoppar.
 Till detta fick det bli en rosépepparsås från
 påse det var det som fanns i skåpet.


Jag älskar ju fisk och skaldjur så det blir ju inte bara på tisdagar utan även på onsdagar och lördagar, ja vilken dag som helst går bra faktiskt. Ha ha! 

Kram Pia

1 kommentar:

  1. Vem gillar inte fisk, men som du skriver så är det otäckt så mycket miljögifter det är i en del sorter. Kul att piffa till potatismoset tycker jag.
    Kram Carin

    SvaraRadera

Tack för dina ord och tankar.