måndag 1 januari 2018

Dagen efter och första nyårslöftet.

Jag orkade inte stanna uppe och se på matchen fast jag försökte. Det är lite jag det, att försöka i alla fall. Här sitter jag nu med en stor kopp kaffe och tänker på allt det goda jag åt och drack i går. 

Jag åt oxfilé också. VA!!! Nopp, jag har ju inte ätit rött kött på tre år men nu så blev det så. Om jag tyckte det var gott? Näe inte alls. Men hasselbackspotatis med sparris och rödvinsås det var jättegott. Såsen hade jag kokat enligt Mannerströms recept. Lite för mycket peppar hade jag i tyvärr. Till det drack vi rött Italienskt vin Bianchi Montepulciano d'Abruzzo egentligen passar det bäst till vegetariska smakrika pastarätter eller ljust kött men jag gillar mjukt och bärigt vin så det struntar jag i.

Förrätten som var en gräslöks pannacotta med löjrom smakade väldigt bra den med. Receptet hittade jag i Hus & Hem, enkel att göra och snygg att titta på också.  Finns massor av liknande recept om man googlar. 

Senare på kvällen bjöds det friterad camembert med hjortronsylt. Nallade lite på jordgubbar och så blev det hummer någonstans mitt i natten.  Åhhh så himmelskt gott jag älskar skaldjur och fisk. Summan av kardemumman blir således proppmätt.


 Vi drack 

Freixenet Prosecco till som säljs i ursnygg flaska i kristall.



Jag lovar .... 
Inget rött kött från fyrbenta djur i fortsättningen. Jag kör på som jag gjort innan. Bara fågel och fisk och kanske lite vilt eller lamm någon enstaka gång. Jag lovar också att köpa Prosecco i ursnygg flaska fler gånger.


Kram Pia

4 kommentarer:

  1. Mmmmm ser gott ut :-)
    Ha en härlig fortsättning på det nya året. Kram, Catarina

    SvaraRadera
  2. Hihi, bra nyårslöften du har avlagt nu! Verkligen snygg flaska, den ska jag också köpa!
    Ha nu en fin start på 2018!
    Kram, Ann

    SvaraRadera
  3. Jag är som du, väljer lätt bort kött. Den där friterade camenberten och det andra ser jättegott ut!

    God fortsättning!
    Kramar från Eva-Mari

    SvaraRadera
  4. Tittar in och önskar dig ett alldeles underbart 2018!

    Kram Jenny

    SvaraRadera

Tack för dina ord och tankar.