onsdag 10 oktober 2018

Läslust på hög nivå

Jag börjar ju bli lite till åren. Ja och då.. ha ha, så kollar man på Gokväll på SVT.  Ja enligt yngre förmågors vetenskap.

Bildresultat för gokväll boktips
 Där pratade man om ett boktips och jag blev så tagen. Boken heter "Mitt fönster mot rymden" och kanske den är en kapitelbok för barn i lite högre åldrar.  Fast den rekommenderades att läsas av oss vuxna också. Den handlar om en relation mellan en dotter och hennes pappa som blir sjuk. Om rädslor och funderingar. Om en rymddoktor till mamma som är lite slarvig. 


Jag traskade, nja jag tog faktiskt bilen ner till jobbortens bibliotek för att låna nya barnböcker till arbetsplatsen. Då passade jag på att fixa ett lånekort till mig själv och självklart låna denna fantastiska bok. Jag sträckläste den i soffan hemma och blev imponerad. Gillar när barns tankar blir omskrivna på detta viset. 

Så ett boktips blir det idag. Oskar Kroon heter författaren och det är hans första bok. Känslan att vara mitt i en bok med allt vad det innebär gav mig mersmak. Kanske denna vinter kommer bli en bokslukartid. Ja vi får se.

Kram Pia

4 kommentarer:

 1. Toppen, Pia! Det är aldrig försent att fixa ett lånekort. Välkommen in i bokläsarvärlden!

  Må gott.
  Kramar från Eva-Mari

  SvaraRadera
 2. Alltid kul med nya boktips.
  Kram Carin

  SvaraRadera
 3. Har också drabbats av bokläsarlust. Satt en kväll och skrev en lång lista med författare och böcker som jag vill läsa och ska kolla om biblioteket har. Älskar historiska romaner. Fick ett par böcker av min svärdotter så nu är jag på gång. Men de får nog hamna lite vid sidan om ändå de närmaste dagarna för med det fantastiska höstvädret blir det till att vara ute så mycket som möjligt.
  ha det fint!
  Kram RosMarie

  SvaraRadera
 4. Åhhh jag är alldeles för dålig på skönlitteratur just nu, det går i vågor tycker jag. Jag läser ju alltid mycket kokböcker, men inte ens det lockar. Är nog för mycket på jobbet helt enkelt, hjärnan orkar inte riktigt med att läsa också :o
  Ha de gott. Kram, Catarina

  SvaraRadera

Tack för dina ord och tankar.