Japp, då var den kokt. Vår årliga konsumtion av äppelmos. Mums så gott till kalkonmiddagen och julbordet.
Älskar den känslan när man har orken kvar till att vara produktiv efter jobbet. Det händer inte så ofta numer men när, ja då blir jag glad liksom. Jag eller vi är av den sorten som skalar äpplena, skär i bitar och kokar tills det mosar sig. Stöter med den gamla stöten och tillsätter socker efter smak. Sedan fryser jag moset för att slippa otrevliga överraskningar som mögel i burken.
Resterna åker ut i komposten för att ge näring till kommande odlingar. Sen när man är klar så njuter jag av att tända ljus. Tänk att det finns en tjusning i varje fantastisk årstid.
Ja just det. Den där knasiga frågan. Jag frågade en kvinna med slöja idag om hon hade rakt eller lockigt hår. Shit vad nyfiken jag är. Fast jag tänker att det kanske var en bra fråga på sätt och vis. Ok! Sån är jag och det står jag för. Hon avslutade dagen med att säga att hon var glad att hon träffat mig. Det gjorde mig glad och hedrad.
Kram Pia
oh önskar att jag hade lite av den energin, jag rasar ner i soffan med en rygg från h-vete när jag kommer hem från jobbet samtidigt dingnar äppelträden av frukt.
SvaraRaderaKram Eva
Här har maken gjort sylt på äpplena. Tagit bort allt maskätet, hackat resten med skalen på och kokat med kanelstång och vaniljpulver. himla gott till yoghurt.
SvaraRaderaTrevlig helg!
Birgitta
Mmmmm äppelmos är gott. Jag skär bort det dåliga, delar äpplena, kokar det till mos och använder passervagga. Så gjorde min mormor, mamma och svärmor :o
SvaraRaderaHa de gott. Kram, Catarina
Härligt med eget äppelmos fritt från både det ena och andra.
SvaraRaderaGlad söndag!
Kramar från Eva-Mari